Ten utwór został doceniony przez użytkowników. antonia Opublikowano 15 Grudnia 2025 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2025 odjechał pociąg w kierunku Gävle samotna maszyna na wąskim torze otoczona szwedzkimi jeziorami których nieskończony zasięg zaciera granicę z rzeczywistością może to tylko jesienna mgła której gęste kłęby rozproszyły się żeby delikatnie ucałować wodę zburzyć spojrzenie pasażera lada moment i będzie po wszystkim w okamgnieniu zaczęły przedzierać się nieśmiałe promienie słońca i rozganiać mgliste zwątpienie wystarczyła tylko chwila żeby jeziora dały się poznać blask błękitnego nieba pełnego nadziei 9
Berenika97 Opublikowano 15 Grudnia 2025 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2025 @antonia Urzeka mnie delikatność Twojego wiersza – sposób, w jaki opisujesz przejście od mgły do światła, od zwątpienia do nadziei. Ta samotna maszyna na wąskim torze to mocny, niemal metafizyczny obraz. Jest w nim coś z podróży przez niepewność, gdzie granica między rzeczywistością a iluzją się zaciera.
antonia Opublikowano 15 Grudnia 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2025 @Berenika97 dziękuję bardzo :) 1
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 15 Grudnia 2025 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2025 Witaj - żeby delikatnie ucałować wodę zburzyć spojrzenie pasażera - podoba mi się - jestem na tak - Pzdr.wieczorowo.
antonia Opublikowano 15 Grudnia 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2025 @Waldemar_Talar_Talar bardzo dziękuję, pozdrawiam :)
violetta Opublikowano 15 Grudnia 2025 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2025 Piękna ta podróż w nieznane:)
antonia Opublikowano 15 Grudnia 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2025 @violetta dziękuję :) 1
Rekomendowane odpowiedzi