Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@huzarc

Ale rozumiesz, że tu nie o wytykanie błędów chodzi, tak? Tylko o mechanizmy rządzące forum. I o to jak wpływają one na poziom artystyczny. Gdy ktoś ma ortografa, to mu to wysyłam w wiadomości, bo poniżanie kogoś piętnowaniem ortografów na forum wydaje się mało eleganckie, nie sądzisz? Spieszę też donieść, że "spieszę" nie jest formą błędną.

Opublikowano

@huzarc

Drugi raz mnie poprawiasz i drugi raz bezpodstawnie - szukaj dalej.

Natomiast między ortografem a zastosowaniem banalnych rymów istnieje zasadnicza różnica, bo tu już podchodzimy do analizy tekstu.

I nie... Nie każdy błąd da się wytłumaczyć licencia poetica.

Życzę Ci dobrej nocy, @huzarc

Opublikowano

@huzarc

mi się podoba, nie bardzo skupiam się na technice, bo się na niej nie znam, bardziej na przekazie, a ty przeważnie masz coś interesującego do powiedzenia :) 

nawiasem mówiąc, piszesz tu o świecie, który tak bardzo próbuje być idealny, sterylny i bezpieczny, że aż traci to, co czyni go ludzkim, no to wg mnie UZASADNIONE przekleństwo (jakkolwiek to brzmi) może być objawem zdolności człowieka do odczuwania, jako sygnał, wyrażenie emocji, albo np jako komunikat autentyczności :) 

ten dwuwers szczególnie udany: 

Przez zadyszkę 

Nie idziemy na seans

chcemy wieczności, a nie potrafimy pokonać jakiegoś krótkiego dystansu, przez nasze kruche ciała, w tym naszym "raju" ;)