Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 5 godzin temu Zgłoś Opublikowano 5 godzin temu (edytowane) śmierć życiu podała zimną dłoń potem rzekła że lubię cię ale muszę... życie odpowiedziało ja też cię lubię ale inaczej - znaczy nie muszę potem roześlij się każdy w inną stronę zastanawiając się nad tym co rzekli a ty miły czytelniku odpowiedz mi czy ta rozmowa miała jakiś sens Edytowane 5 godzin temu przez Waldemar_Talar_Talar (wyświetl historię edycji) 4
iwonaroma Opublikowano 3 godziny temu Zgłoś Opublikowano 3 godziny temu śmierć musi - życie nie musi - to kolosalna i optymistyczna różnica :)
Simon Tracy Opublikowano 3 godziny temu Zgłoś Opublikowano 3 godziny temu @Waldemar_Talar_Talar "Człowiek nie ma władzy nawet nad własnym życiem" - Blaise Pascal Obok Nietzschego mój ukochany filozof. 1
Simon Tracy Opublikowano 2 godziny temu Zgłoś Opublikowano 2 godziny temu @violetta Ja jednak uważam jak Pascal. Każdy ma z góry narzucony los i rolę. I nie może zmienić swojego przeznaczenia. To, że wydaje nam się że nasze wybory mają jakiekolwiek znaczenie w materii zderzenia z absolutem są mżonką w dodatku nieśmieszną. Człowiek rodzi się niewolnikiem czasu i doczesności. Tykający zegar zamyka go coraz ciaśniej w kajdanach nieuniknionej śmierci. Człowiek rodzi się tylko po to by umrzeć. I musi to zrozumieć. Chyba, że przyjmiemy wersję darwinowską, że człowiek to po prostu taka duża myśląca małpa i jej jedynym celem doczesnym jako zwierzęcia jest reprodukcja genów. Nic ponad to. 1
violetta Opublikowano 1 godzinę temu Zgłoś Opublikowano 1 godzinę temu @Simon Tracy za rok nastąpi ewolucyjny skok:) narodzi się nowy gatunek rave, ja już jestem takim ravem:) co ty tam wiesz o życiu:)
Rekomendowane odpowiedzi