Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Gosława Opublikowano 4 Grudnia 2025 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2025 (edytowane) mężczyzna z wiekiem staje się ciekawszy tak mawiała babcia z namaszczeniem przecierając stare tremo pamiętające czasy przepychu i blichtru wczoraj spod mokrych rzęs patrzyłam na ciebie ze strachem brak wiary przykrywał uśmiech rozdarta miękłam z czułości zobacz już zbladła skóra jestem gotowa na nowe pęknięcia wszystko czego dotykam sypie mi się z dłoni ciemne chmury spłoszyły wiatr jesionka nie chroni przed chłodem w torebce nadal noszę rubinowe kolczyki boję się że kiedy je włożę czar pryśnie ten zew krwi i zmysłowo zlizane łzy cała esencja czułości Edytowane 4 Grudnia 2025 przez Gosława (wyświetl historię edycji) 9
Simon Tracy Opublikowano 4 Grudnia 2025 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2025 @Gosława Z wiekiem mężczyzny, coraz więcej osób stara się poznać jego wnętrze i wydarzenia które go ukształtowały. Niestety z wiekiem mężczyzna mądrzeje w stosunku do kobiet, uczuć i miłości. Dlatego najczęściej jest sam i milczy
KOBIETA Opublikowano 4 Grudnia 2025 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2025 @Gosława Ponieważ czas jest łaskawszy dla mężczyzn niż kobiet ( nie dla wszystkich na szczęście ;). I na pewno nie w obszarze szeroko rozumianej "mądrości" :) myślę, że tutaj proporcje czasowe są odwrotne ...( ale może dostrzegam dzisiaj świat tylko w czerni :) ? A kobiety ? :) gotowość na nowe pęknięcia i rubinowe kolczyki schowane w kopertówce... bardzo mi się podoba !!! Pozdrawiam Gosławo :)
Gosława Opublikowano 4 Grudnia 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2025 @KOBIETA dlaczego dostrzegasz świat tylko w czerni? Mam nadzieję że nic złego się nie stało Rubin kocham to mój najulubienszy z kamieni szlachetnych Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 1
KOBIETA Opublikowano 4 Grudnia 2025 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2025 @Gosława nie dostrzegam :) dzisiaj tylko przez chwilę widziałam czerń …zmęczenie:( dziękuję za dobre słowo:) rubin - podoba mi się ale to nie jest mój kamień. Tylko Twój:)
Gosława Opublikowano 4 Grudnia 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2025 @KOBIETA a Twoim kamieniem jest? Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
KOBIETA Opublikowano 4 Grudnia 2025 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2025 @Gosława nie jestem pewna…ale myślę, że szafir :)
Gosława Opublikowano 4 Grudnia 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2025 @KOBIETA też piękny Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. @Simon Tracy @Simon Tracy z wiekiem może większość mężczyzn mądrzeje Jednak nie wszyscy Uwierz To samo dotyczy również kobiet żeby nie było że jestem bardzo stronnicza 3
Simon Tracy Opublikowano 4 Grudnia 2025 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2025 @Gosława Niektórzy po prostu uczą się całe życie innym wystarcza jedna lekcja. 1
Amber Opublikowano 4 Grudnia 2025 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2025 (edytowane) @Gosława Reniu, wierszem przybliżasz niebanalny temat. Pozdrawiam serdecznie. Edytowane 5 Grudnia 2025 przez Amber (wyświetl historię edycji)
Wiechu J. K. Opublikowano 5 Grudnia 2025 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2025 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. @Gosława Bardzo dobrze mawiala babcia. Nawet mając jedno żebro mniej, (Adam i Ewa, ci biblijni) facet podświadomie chce wrócić tam skąd przyszedł na ten świat, oprócz Adama oczywiście, on był tym pierwszym i w tym przypadku liście figowe taką figę pomogą i to bez maku. Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
Ewelina Opublikowano 5 Grudnia 2025 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2025 @Gosława ja i tak wierzę w siłę kobiet:) Czasem słabość jest siłą. Pozdrawiam serdecznie :)
Gosława Opublikowano 5 Grudnia 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2025 @Ewelina ja również pozdrawiam i dziękuję za czytanie Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. @Wiechu J. K. ja chyba nigdy mężczyzn nie zrozumiem W sumie to nawet z tą niewiedzą mi łatwiej żyć Pozdrawiam serdecznie @Amber dziękuję Bursztynku Przytulasy 2
Wiechu J. K. Opublikowano 5 Grudnia 2025 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2025 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. @Gosława Wenusjanki i Marsjanie mówią innymi językami, a więc ze zrozumieniem bywają kłopoty. Pozdrawiam również serdecznie.
Gosława Opublikowano 5 Grudnia 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2025 @Tectosmith bardzo dziękuję za tak wnikliwą analizę Może nie do końca miałam takie myśli pisząc ten wiersz jednak Twoja interpretacja jest bardzo ciekawa i pokazuje że to co dla autora jest ciepłe i intymne dla osoby stojącej z boku już takie nie jest I chyba to w tym całym pisaniu jest najpiękniejsze Dziękuję @Wiechu J. K. oj bywają i to jaaakie Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 1
Rekomendowane odpowiedzi