Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Historia edycji

Należy zauważyć, że wersje starsze niż 60 dni są czyszczone i nie będą tu wyświetlane
Migrena

Migrena

@viola arvensis

Wiolu.

wiem, że George Orwell oraz Jack London wcielali się na długie miesiące w łachmaniarzy aby później to opisać w swoich powieściach.

ale Ty widzisz mnie jakbym był już "tam" i wrócił aby tutaj ten wiersz.....

wielka jest Twoja wiara we mnie :)

prawdziwa poetka tak pięknie o swoim koledze z portalu, amatorze zupełnym :)

dziękuję najpiękniej za Twoje słowa :)

są dla mnie zawsze najważniejsze :)

dzięki.

@Omagamoga

dzięki, że jesteś :)

Migrena

Migrena

@viola arvensis

Wiolu.

wiem, że George Orwell oraz Jack London wcielali się na długie miesiące w łachmaniarzy aby później to opisać w swoich powieściach.

ale Ty widzisz mnie jakbym był już "tam" i wrócił aby tutaj ten wiersz.....

wielka jest Twoja wiara we mnie :)

prawdziwa poetka tak pięknie o swoim koledze z portalu, amatorze zupełnym :)

dziękuję najpiękniej za Twoje słowa :)

są dla mnie zawsze najważniejsze :)

dzięki.

@Omagamoga

dzięki, że jesteś :)

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• Witam - faktycznie pamiętanie może boleć - ja wolę by cieszyło -               tak to działa - ciekawy wiersz - budzi refleksje -                                                                                                 Pzdr.serdecznie.                
    • @Alicja_Wysocka Dobra, dobra, herbatkę Ci postawię na osłodę.  

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

(AI - Deep Dream Generator)   A w tych notesikach możesz zapisywać sobie pomysły na wiersze, bo one lubią uciekać z głowy.
    • @Gosława

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Dla mnie to jest bardzo smutny, pełen desperacji wers. Bo takie pojmowanie miłości wskazuje na to, że peelkę musiało boleśnie dotknąć wiele doświadczeń, z którymi, z oczywistych względów, nie mogła sobie w mądry sposób poradzić. Proste życie w wiejskiej rzeczywistości, w dawnych czasach, raczej nie sprzyjało przepracowywaniu cierpienia. Makatka nad łóżkiem jest kwintesencją tej rzeczywistości. W miłość - w małżeństwo - kobieta uciekała przed wieloma rzeczami - przemocą, biedą, wstydem. I zazwyczaj trafiała w ten sam zaklęty krąg, gdzie nic się nie zmieniało, a o bólu się nie mówiło. I ten wzorzec funkcjonował w kolejnych pokoleniach. A przecież miłość powinna być nie środkiem, ale celem samym w sobie.
    • @tie-breakAłaaa :) @Berenika97Bereniczko, ja Ciebie zjem kiedyś :)
    • Witaj - „Dzieci do domu! na mrozie zostają te dwa Bałwany, jeden ze śniegu, a drugi stary i głupi!” - ale żona pojechała - moim zdaniem powinna się cieszyć - no ale różne są żony  -                                                                                                            Pzdr.
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...