Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

I Kaina były baniaki

Rekomendowane odpowiedzi

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnie komentarze

• Nie „setem” jesteś, lecz sceną, mój panie, na której dni twe grają swe tragedie; raz król w purpurze, raz błazen w kaftanie, raz cień, co własne ściga przepowiednie.   Praca — to sufler, co zza kulis szepce, byś mówił kwestie cudze, nie swe własne; aż w końcu maska tak do twarzy przylgnie, że nie wiesz, które rysy są prawdziwe.   A jeśli okno w tobie się zamyka, to nie przez rygiel świata — lecz twe dłonie; bo człek jest kluczem do swych tajemnic sam i sam się więzi w niewidzialnym tronie.   Więc strzeż się chwili, gdy przy końcu sztuki usłyszysz ciszę — zamiast ludzkiej wrzawy; bo straszniej milczy widownia niż krzyki, gdy aktor nie wie, kim był dla tej sprawy.     inspirowane Szekspirem 
    • @Nata_Kruk , @Rafael Marius, dziękuję  :)
    • @KOBIETA Jak mnie zaczarujesz, tak nas namalujesz. Wszystko w Twoich rękach: szczęście albo męka.
    • oto bytuję w jestem tu by mym byciem byt jest  być może też mojego bytu będzie a co by tu istnieć    
    • @FaLcorN     „Czy zaspokoisz każdą moją fantazję? Czy polejesz mnie wodą święconą, jeśli będzie mi za gorąco? Czy zabierzesz mnie do miejsc, których nigdy nie znałam? Po chwili o wszystkim zapomnisz  To była krótka przerwa i romans nocy świętojańskiej I zobaczysz, że czas działać dalej.”   nic nie poradzę, na moją baśniową duszę ;)))
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...