Michał Ziemiak Opublikowano 14 Czerwca 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2005 dąb zdębiał poschły peany o zadatkach na męża lasu nie rozstawia ptaków po gniazdach sflaczały brunatne bicepsy a przecież powalić go to sztuka siekiery nawet po śmierci jest prześcieradło słowa lecz teraz – dowód statyki zdrzazgana demencja w sile wieków podmuch śmiechu strąca koronę stoi *** pokuta scyzorykami kora wierzy tylko w zakochanych ostatnie ciepło nad paznokciem korzeni
Michał Ziemiak Opublikowano 14 Czerwca 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2005 Po spacerze "parkowym" czyli uroki Przedmieścia Bydgoskiego ;-) CZEKAM NA OPINIE!>
Arkadiusz Nieśmiertelny Opublikowano 14 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2005 hm część po gwiazdkach wg mnie rewelacyjna. Wcześniej - dobrze/bardzo dobrze... jestem na tak pozdrawiam /Arek
Michał Ziemiak Opublikowano 14 Czerwca 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2005 A dzięki ;-) Też, autorsko, najbardziej jestem z części "pogwiazdkowej" zadowolony! POZDRAWIAM!
ot i anka Opublikowano 14 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2005 trochę za bardzo porozbijany, bo musiałam pare razy przeczytać coby zrozumieć,ale może to wina braku koncentracji?:) ogólnie- na plus.Kora mi się podoba
kall Opublikowano 14 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2005 pokuta scyzorykami kora wierzy tylko w zakochanych hmm... proponuję zapisać "pokucie" razem ze scyzorkami no chyba, że zamysł wskacuje na pokutę. aczkolwiek fragment ze scyzorkami smaczny :) pozdrawiam k.
kall Opublikowano 14 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2005 pokuta scyzorykami kora wierzy tylko w zakochanych hmm... proponuję zapisać "pokucie" razem ze scyzorkami no chyba, że zamysł wskacuje na pokutę. aczkolwiek fragment ze scyzorkami smaczny :) pozdrawiam k.
stanislawa zak Opublikowano 14 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2005 no poparz poeta nawet w starym dębie znajdzie poezję i przyrodę traktuje jak swoją! nic mu uwadze nie ujdzie, a co poeta powie o dziwce Lato?świetny! pozdr.
Oscar Dziki Opublikowano 14 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2005 Alter, a wiesz z czego książki robią?:) Mi się wszystko podoba. Taki radosny nurt lingwistyczny. Nie jest to cudo, ale każda strofa to jakiś fajny pomysł, zatem nie można się znudzić. Tylko może ten "dąb zdębiał" nie jest najlepszym pomysłem, bo podobieństwo językowe, wyrazów z tego samego trzonu słowotwórczego nie jest rewelacją. Z drugiej strony, przy pierwszym czytaniu mnie to nie ruszyło, gdyż nie wiedziałem jeszcze, w co autor sobie ze mną pogrywa. Pozdrawiam.
Jay Jay Kapuściński Opublikowano 14 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2005 szkoda, że w ''twojej graficznej ocenie'' nie ma opcji ''zajebisty'' po genialny, bym z pewnoscią zaznaczył, a tak zadowolę się tym co jest :) do ulubionych, za całość!
Michał Ziemiak Opublikowano 14 Czerwca 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2005 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Porozbijany ma być jak tytułowy dąb ;-) Dzięks za poświęcony czas! POZDRAWIAM!
Oscar Dziki Opublikowano 14 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2005 A widziałaś może ":)" znaczek przy tym, co napisałem? To oznacza żart wrażliwcu Ty:) Wy na serio przyznajecie te punkciki? A gdzie znaleźć tego wyniki?
Michał Ziemiak Opublikowano 14 Czerwca 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2005 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Tak - zamysł był na "pokuta" i chyba na razie zostanę przy swoim ;-) Ale Twoja propozycja też jest ciekawa - zwiększa rytmikę wiersza ;-) Dzięks za lekturę! POZDRAWIAM!
Michał Ziemiak Opublikowano 14 Czerwca 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2005 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Hehe - powiedzmy, że ten wiersz wpisuje się w hasło "Produktywny spacer przodownikiem myśli" ;-) Ale dziwka Lato? Hmmm... pociagające ;-) Ale skłonny jestem obstawiać jednak wersję Jay'a z "Miasta zabitego śmiechem". Zimą nie ma burz, a ja je uwielbiam ;-) Szczególnie te poranne! POZDRAWIAM!
Michał Ziemiak Opublikowano 14 Czerwca 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2005 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Czyli moje "antycypacje" się potwierdzają - tak myślałem, że końcówka będzie się najbardziej podobać ;-) A to "prześcieradło" to miało być takie na wpół serio, a na wpół ironicznie dębowe post mortem ;-) Poczatkowo było "łoże słowa", ale wywaliłem - nie pasowało mi tutaj! Dzięksik za "pozytywa" ;-) POZDRAWIAM!
Michał Ziemiak Opublikowano 14 Czerwca 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2005 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. A miło mi słyszeć ;-) Owszem staram się ostatnimi czasy wrzucać do wierszy trochę "lingwistycznych zagrywek", toteż cieszę się, że odbierasz je wyrozumiale ;-) To są pierwsze kroki w tych obszarach poezji ;-) A propos "dąb zdębiał" - miałem wątpliwości ale myślę, że dobrze spełnia swoją funkcję jako "antraktu" ;-) Dzięks za poświęcony czas! POZDRAWIAM!
Michał Ziemiak Opublikowano 14 Czerwca 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2005 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Hehe - dzięki Jay! Przede wszystkim z te "ulubione", bo nie spodziewałem się, że tak dobrze to "próchno" ;-) się przyjmie! POZDRAWIAM!
Michał Ziemiak Opublikowano 14 Czerwca 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2005 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Hehe - ja też do dziś nie rozszyfrowałem gdzie to mozna sprawdzić ;-) To chyba wyłączna prerogatywa mod-ów ;-)
Michał Ziemiak Opublikowano 15 Czerwca 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2005 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Pansy - ja zawsze mogę na Ciebie liczyć ;-) Jakoś tak ostatnimi czasy lubię "połówkować" wiersze właśnie tymi oklepanymi gwiazdkami - dobrze, że w Twoim mniemaniu obie połówki są "koherentne" ;-) POZDRAWIAM!
51fu Opublikowano 15 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2005 Z cyklu 'zabawy słowem', nie? I jak to przy tych wierszach bywa, urzeka sposób spojrzenia na temat. Podoba się operowanie słowem. Ale do jednego muszę się doczepić ręcamy i nogamy. dąb zdębiał to najmniej potrzebny fragment całości. Według mnie kompletnie nie pasuje, zwłaszcza że otwiera tekst i od razu sprawia wrażenie, że dalej będą gierki słowne typu 'ząb zupa zębowa, dąb, d... dębowa'. A przecież wiersz jest o lata świetlne ponad tym! Pozdrawiam serdecznie. // 51
Rekomendowane odpowiedzi