andrew Opublikowano 18 Października 2025 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2025 relacje internetowe żyjemy w świecie wirtualnym branym za real potem często...rozczarowanie nie jesteśmy niestety tacy jak piszemy takimi chcemy się pokazać żyjemy w telefonie obrazami które podpowiada wyobraźnia a RZECZYWISTOŚĆ nie jest zbyt blisko w spotkaniu z nią nie potrafimy jej akceptować chcemy fikcję z internetu mieć jako danie główne niestety fantazja nie jest jadalna czar pryska 10.2025 andrew Sobota, już weekend wróćmy do realu jest równie piękny 5
huzarc Opublikowano 18 Października 2025 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2025 @andrew Świat lustrzany - uwodzi i czyni zdezorientowanym; świat, który stracił kształt, a więc namacalną esencję. I dosłowny stają się tylko, gdy wyłaniają się rozczarowania z nią związane. Ważna obserwacja ujęta w wierszu:) 1
Łukasz Wiesław Jasiński Opublikowano 18 Października 2025 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2025 (edytowane) Tak, a jednak internet daje możliwości rozwoju twórczego - mnie można znaleźć na sztucznej inteligencji jako poetę i można również znaleźć moje artystyczne zdjęcia, otóż to: świat wie, że istnieję, proszę pamiętać: jestem osobą niesłyszącą, wiem: niektórzy cały dzień siedzą przez internetem i marnują czas na politykę, prostytucję i plotki, otóż to: w moim przypadku - nie mając kontaktu ze światem - zostałbym zablokowany cieleśnie, umysłowo i duchowo, to tak jakby na ulicy otoczyło pana dziesięciu bandytów lub system hierarchiczny - państwowy, samorządowy i kościelny - za pośrednictwem telefonów służbowych i prywatnych - decydowałby o pana życiu, nie wspominając już o wolnym rynku - wyścigu szczurów, wystarczy: wystawię z mieszkania paluszek u prawej nogi i w ciągu trzech minut - nie będę miał paluszka. Łukasz Jasiński Edytowane 18 Października 2025 przez Łukasz Wiesław Jasiński (wyświetl historię edycji) 1
Annna2 Opublikowano 18 Października 2025 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2025 @andrew jest, świat piękny jest 1
Nata_Kruk Opublikowano 19 Października 2025 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2025 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Andrzeju, o to to.. czar podobno pryska. Na szczęście nie utopiłam się w internecie... :) 1
Rekomendowane odpowiedzi