Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Leszczym Opublikowano 11 Października 2025 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 11 Października 2025 Nad rzeką Strawą wpośród kilku zbrojnych obozów gdzie fighterzy napinają mięśnie i piłują i piłują i walczą o swoje chodzi mi tylko o kąpiel w rzece i o melodię traw i o uroki zaułków dam oczywistą zadość swoim słabościom zagubię się w drodze i jak tutejszych bardzo wielu spróbuję nazwać co nienazwane spróbuję napisać znów to co dawno napisane spróbuję ponownie nie dać odpowiedzi próba nie będzie wcale a wcale złotem najwyższego lotu i klasy zatem mi ulży ulży doprawdy i ulży wcale nieprzesadnie Wiersz napisał ten, który niczego nie wiedział. Ten który domyślał się tylko po łebkach. Ten który nie opanował techniki między wierszy. Warszawa – Stegny, 11.10.2025r. 12
tie-break Opublikowano 11 Października 2025 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2025 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Potwierdzam. Dotknąłeś tu sedna. Zgadzam się, że poezja powstaje po to, aby wypełnić luki w naszym obrazie rzeczywistości. Pomyślałam też o zwykłej, ludzkiej ciekawości, bo poeta jest także często wścibskim, psotnym dzieciakiem, który zagląda w różne zakazane kąty i zakamarki, bo tam go ciągnie wyobraźnia. 2
Migrena Opublikowano 11 Października 2025 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2025 @Leszczym widzę Twoj wiersz tak : Prawdziwy spokój przychodzi wtedy, gdy świadomie rezygnujemy z udziału w wyczerpującej walce o sukces. Akceptujemy swoją "słabość". Prostota i zagubienie, a nie nieustanne dążenie do doskonałości - to cel. Trafiłem ? 1
Leszczym Opublikowano 11 Października 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Października 2025 @tie-break Tak, oczywiście o to mi chodziło, ale chodziło mi również o pewien rodzaj przywileju jakim może być wcale nie najlepszy i nie doskonały wierszyk. Bo to jakby rodzaj wręcz ulgi, uwolnienia, jakby powiew wolności i komfortu.
Gosława Opublikowano 11 Października 2025 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2025 Wiersz napisał ten który daje nam odrobinę światła w tą jakże smutną poetycką przestrzeń Pozdrawiam Michaś Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 1
Leszczym Opublikowano 11 Października 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Października 2025 @Migrena Tak, celnie odebrałeś moją myśl przewodnią :)) Mi jakby chodziło o uwalniający pic na wodę fotomontaż :)) @Gosława O jak fajnie że wpadłaś :)) Znowu nie wiem co za kwadracik, ale miło Ciebie znów widzieć :))
Gosława Opublikowano 11 Października 2025 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2025 @Leszczym no uśmiech Michaś... Uśmiech 1
Leszczym Opublikowano 11 Października 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Października 2025 @Gosława A no to Reni ślicznie dziękuję i naprawdę się cieszę że wróciłaś na forum. Opuściłem się w czytelnictwie, wytraciłem sporo pisarskiej energii, ale coś tam zawsze zaglądam.
Gosława Opublikowano 11 Października 2025 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2025 @Leszczym mnie pisanie wierszy uspokaja a teraz szczegolnie potrzebne mi jest wyciszenie Może tu je znajdę 1
Leszczym Opublikowano 11 Października 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Października 2025 @Gosława Żeby pisanie wierszy naprawdę uspokajało trzeba pisać nie najlepsze wiersze :)) Taka recepta na poczekaniu :))
Gosława Opublikowano 11 Października 2025 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2025 @Leszczym no przeca ja piszę nie najlepsze Więc wbiłam się w klimat Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 1
Leszczym Opublikowano 11 Października 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Października 2025 @Gosława Właśnie Reni tu jest kłopot, kłopot poetycki właśnie, bo piszesz wiersze bardzo dobre :)) Ano właśnie...
violetta Opublikowano 11 Października 2025 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2025 Kiedyś to się kąpałam w płytkiej rzece. Lubię widzieć biały piasek. 1
Leszczym Opublikowano 11 Października 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Października 2025 @violetta Tak, możliwe, że to rzeka z tych płytszych :))
viola arvensis Opublikowano 11 Października 2025 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2025 @Leszczym jak zwykle zatrzymujesz i zaskakujesz Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 1
Leszczym Opublikowano 11 Października 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Października 2025 @viola arvensis A dziękuję, fajnie że do mnie zerkasz, czuję się wręcz zaszczycony, bo mam Twoje unikatowe 2 tomiki wierszy :)) 1
viola arvensis Opublikowano 11 Października 2025 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2025 @Leszczym zerkam, wracam, wyczekuję czasem - jak Cię dlugo nie ma Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Jak to w zyciu 1
Leszczym Opublikowano 11 Października 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Października 2025 @viola arvensis Ogólnie nas dzieli odległość z tego co ustaliłem :) 1
viola arvensis Opublikowano 11 Października 2025 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2025 @Leszczym spora, bo można by np. wypić kawę i podyskutować o poezji. Ale na szczęście jest ten portal i mozna sie poczytać Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 1
Leszczym Opublikowano 11 Października 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Października 2025 @viola arvensis A wiesz to akurat prawda, no bez kitu, siebie czytam najwięcej :)) O poezji natomiast nie wiem nic i coraz bardziej o tym niczego nie wiem :)) Jeszcze walczę z materią, ale generalnie to słabnę :)
Rekomendowane odpowiedzi