Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Berenika97 Opublikowano 18 Września 2025 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 18 Września 2025 Byli już po słowie. Dosłownie - oboje. Niesłownie przysięgali. Gołosłownie miłość wyznawali. Przy słowie „wierność” Poczuli nieszczerość. 10
Marek.zak1 Opublikowano 18 Września 2025 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2025 Tak się zdarzało największym, nawet już na własnym weselu. Mówią, że znany z romansów (vide pamiętnik "Moje młode lata) Artur Rubinstein już podobno wtedy nie dochował wierności. Może dlatego że skoro brał tylko ślub cywilny, był i tak w grzechu, więc jeden więcej, jeden mniej:). On, po tym co zrobił dla Polski na pierwszym posiedzeniu ONZ, mógł dla mnie grzeszyć więcej, a i tak był wielki. Pozdrawiam. 3
Konrad Koper Opublikowano 18 Września 2025 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2025 @Berenika97 Barokowy ! 1
piąteprzezdziesiąte Opublikowano 18 Września 2025 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2025 Och, miód na moje serce, albowiem najbardziej kocham gry słowne. @Berenika97 Dziękuję Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 1
Berenika97 Opublikowano 18 Września 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Września 2025 @Marek.zak1Dziękuję za ciekawy komentarz. Geniuszom wybacza się wiele. :))) @Konrad KoperBardzo dziękuję! Ale że barokowy - intrygujesz! :) @piąteprzezdziesiąteBardzo dziękuję! Też lubię gry słowne, czasami bawię się idiomami. :) @Alicja_Wysocka@LeszczymSerdecznie dziękuję! :) 2
Marek.zak1 Opublikowano 18 Września 2025 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2025 @Berenika97 Zobaczymy, czy powtórzysz to zdanie po przeczytaniu sequela:) 1
Leszczym Opublikowano 18 Września 2025 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2025 @Marek.zak1 Geniuszom wybaczałoby się wiele, gdyby geniusza uważało się za geniusza :)
Marek.zak1 Opublikowano 18 Września 2025 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2025 @Leszczym To może nie kwestia geniuszostwa, ale zasług dla społeczności, ojczyzny vs grzechów. W temacie Rubinsteina, jego spontaniczne zagranie mazurka Dąbrowskiego na I sesji ONZ, gdzie nie było polskiej delegacji, było tym, czym przeszedł do historii Polski. Pozdrawiam i do zobaczenia.
Berenika97 Opublikowano 19 Września 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Września 2025 @Marek.zak1Coś czuję, że może być inaczej. Jak przeczytałam Twoją dedykację, że "życie w czasie pokoju może być równie skomplikowane, jak podczas wojny ..." to chyba w tej Ameryce nie będzie tak "różowo". Na razie muszę przeczytać książkę z literatury skandynawskiej - bo obiecałam przyjaciółce. Ale po Gara sięgnę zaraz po niej. Pozdrawiam. @LeszczymŻe tak się tu wtrącę. Słowo geniusz może też oznaczać najwyższy stopień uzdolnienia lub sprawności w jakiejś dziedzinie. Tak wyczytałam. A Artur Rubinstein jest określany jako geniusz fortepianu. Stąd moje określenie "geniusz". :) @Rafael MariusBardzo dziękuję! :) 3
Berenika97 Opublikowano 20 Września 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Września 2025 @Ewelina@Wiesław J.K.Serdecznie Wam dziękuję! :)) 1
Nata_Kruk Opublikowano 20 Września 2025 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2025 (edytowane) @Berenika97... gierka słowna bardzo trafna, szczególnie w zakończeniu... tzn. jest ono bardzo życiowe, smutnawe, jak to w życiu bywa. Pozdrawiam. Edytowane 20 Września 2025 przez Nata_Kruk (wyświetl historię edycji) 1
Berenika97 Opublikowano 20 Września 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Września 2025 @Nata_KrukBardzo dziękuję! :)
MIROSŁAW C. Opublikowano 26 Września 2025 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2025 @Berenika97 Można powiedzieć, że zjadł ich - słowopotwór :) Pozdrawiam. 1
Berenika97 Opublikowano 27 Września 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Września 2025 @MIROSŁAW C.Bardzo dziękuję! Można tak powiedziedzieć. :) Pozdrawiam. :)
Rekomendowane odpowiedzi