Ten utwór został doceniony przez użytkowników. MIROSŁAW C. Opublikowano 5 Września 2025 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 5 Września 2025 w pustej łusce naboju duch niespokojny niczym tchnienie tej krainy z ukrytą historią za bazaltowym czopem wulkanu gdzieś między pytaniami wycieka przez palce odległa rozpacz a światła latarni pełgają po ciemnozielonym lustrze Nysy Małej jak nanizane na nitki mgieł wspomnienia dusz które szukają wiatru do nieba kolistą ścieżką czyśćca dwójkami trójkami i czwórkami idą do światła obiecanego 8
Annna2 Opublikowano 5 Września 2025 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2025 @MIROSŁAW C. - A lato było piękne tego roku. (Gałczyński) "kolistą ścieżką czyśćca dwójkami trójkami i czwórkami idą do światła obiecanego" Piękny. Chwała Bohaterom. 1
Dagna Opublikowano 5 Września 2025 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2025 @MIROSŁAW C. tutaj zawsze warto się zaczytać, tak jest i tym razem, refleksyjnie pięknie. Czasami tylko…mam wrażenie lekkiego przepoetyzowania, ( ale ono i mnie jest nieobce ;), pozdrawiam. 1
Berenika97 Opublikowano 5 Września 2025 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2025 @MIROSŁAW C. Już początek Twojego wiersza jest niezwykły: "duch niespokojny ukryty w łusce naboju" , nadaje kontekst historyczny. W kilku obrazach zawarłeś ogromny ładunek emocjonalny. Piękny! 1
Nata_Kruk Opublikowano 5 Września 2025 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2025 Mirek.. poplusowałam. dołączam do przedkomentatorów.
MIROSŁAW C. Opublikowano 6 Września 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Września 2025 @Annna2 I chwała tym co dali im jeść i pić. Dziękuję, pozdrawiam.
MIROSŁAW C. Opublikowano 6 Września 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Września 2025 @Dagna To miło, że z moich treści da się coś wykrzesać:) Dziękuję, pozdrawiam. @Berenika97 Po prostu - z pasji do historii. Dziękuję. @Nata_Kruk Dziękuję za plusy dodatnie :) 1
Rekomendowane odpowiedzi