Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Kwiatuszek Opublikowano 2 Września 2025 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 2 Września 2025 Falochrony już pełne mew, siedzą w rządku i śmieją się. Z tego, że lato do końca dobiega i nie wszystko było jak trzeba. Tyle w morza błękicie łez, twoich, moich i innych też. Przez to, że wszystko odpływa z falami, przez dekady tłumione, niechciane. Morska cisza i błękit łez... Białe mewy i ich głośny śmiech... Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 12
Berenika97 Opublikowano 2 Września 2025 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2025 @Kwiatuszek Obraz mew śmiejących się z niedoskonałości naszego lata - to takie poetyckie i mądre spojrzenie na życie. Metafora "morza błękitu łez" jest bardzo silna, a kontrast między ciszą morza a głośnym śmiechem ptaków tworzy atmosferę pełną refleksji. Pięknie napisane. :) 2
Alicja_Wysocka Opublikowano 2 Września 2025 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2025 @Kwiatuszek No widzisz Kwiatuszku, Ty odbierasz ich głos jak jak śmiech - bo są też mewy śmieszki, a ja, jak hałaśliwy krzyk. 1
Rafael Marius Opublikowano 2 Września 2025 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2025 @Kwiatuszek Falochrony to ich ulubione miejsce. Ja też jako dziecko po nich chodziłem Trzeba wszystkiego spróbować. 2
Nata_Kruk Opublikowano 2 Września 2025 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2025 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. .. ja także.... :) Kwiatkuszku... zaduma, nad zadumy... przy "śmiechu" mew. 1
Kwiatuszek Opublikowano 11 Września 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Września 2025 @Berenika97 Taki właśnie był mój zamiar i widzę, że chyba wyszło tak jak chciałam. Dziękuję serdecznie i pozdrawiam Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. @Alicja_Wysocka Kocham ten krzyko- śmiech kiedy jestem nad morzem. Dziękuję Ci za odwiedziny i pozdrawiam! @Rafael Marius Mewy to bardzo ciekawe ptaszki:-) Pozdrawiam Cię i dziękuję za czytanie. @Nata_Kruk Dziękuję również za chwilkę zadumy nad moim pisaniem. Pozdrawiam @Kwiatuszek @Leszczym @iwonaroma @Adam Zębala @infelia @MIROSŁAW C. @Andrzej P. ZajączkowskiSerdeczne podziękowania za serduszka i czytanie. Pozdrawiam 3
Tectosmith Opublikowano 19 Października 2025 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2025 @KwiatuszekTym razem nieco melancholijnie, ale bardzo ładnie. Zatrzymało mnie to morze pełne łez i mew śmiech. Pozdrawiam serdecznie. 1
Kwiatuszek Opublikowano 20 Października 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Października 2025 @Tectosmith W poezji jak w życiu, raz wesoło, raz melancholijnie. W sumie to nasze uczucia pływają jak te fale, raz lekko, raz burzliwie. Dziękuję Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
Rekomendowane odpowiedzi