Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Jacek_Suchowicz Opublikowano 19 Sierpnia Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia Alicji co stara się pisać opowiadania Mi wystarczy, że czytasz i piszesz, no i czasem dorzuci ktoś słówko. Już słyszałem poeta za dychę, od półwieku rzuciła rym ludzkość. Metafora z sentencją prym wiodą, tylko przekaz się ostał w tym szumie. A ja wyznam radośnie z ochotą: jak to dobrze że pisać tak umiesz! 10
Alicja_Wysocka Opublikowano 19 Sierpnia Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia @Jacek_Suchowicz Jacku, nie wiem czy to to do mnie było, ale gdyby, to dziękuję :) jak Ci mówią poeta za dychę, to i takie pieniądze coś znaczą czasem widzę i czytam i nie wiem czy był wiersz czy się skończył czy zaczął i nie wierzę że umiem lecz lubię nawet więcej bo kocham się rymach i nie myślę się zmieniać zupełnie obiecuję że słowa dotrzymam Ps. A, że pisze opowiadania? No cóż, nie miej mi tego za złe, to też ja :) 3
Konrad Koper Opublikowano 19 Sierpnia Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia @Jacek_Suchowicz Wartościowy i basta ! 1
Berenika97 Opublikowano 19 Sierpnia Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia @Jacek_SuchowiczPozwól, że napiszę do Alicji: Alicjo, Rymy ci idą jak z płatka, lecz spróbuj też prozą, to gratka ! Bo w opowiadaniach – kto wie? może bestseller rodzi się w tle 3
Nata_Kruk Opublikowano 19 Sierpnia Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ... piszę o wierszach, bo opowiadań nie czytałam. Może kiedyś nadrobię, póki co, dzień mi za krótki. Jacku, ładny, przemiły liścik dla Ali. 1
Alicja_Wysocka Opublikowano 19 Sierpnia Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia @Berenika97 Bereniko, Jacek chyba myśli, że przestawię się na prozę. Jacku, nie martw się. O swoim pisaniu nie myślę za wiele, nie mam ambicji w tym kierunku, piszę, bo póki co, sprawia mi to radość. 1
Jacek_Suchowicz Opublikowano 19 Sierpnia Autor Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. więc za słowo dziś trzymam cię mocno ty potrafisz czarować klimatem jeszcze w rymach zanucić melodią że czytając już słyszysz i gra ci :)))
Alicja_Wysocka Opublikowano 19 Sierpnia Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia (edytowane) Człowiek może nie mieć zdrowie To jest trudno - Pański krzyż może nie mieć olej w głowie To on nie jest winien tyż. Może nie mieć to i owo Czy pieniądze, czy ja wim, ale niech ma zawsze słowo To ja wtedy trzymam z nim. Lecz ja gardzę takie typy, co to ”ach, z powodu grypy, wyjechałem, zapomniałem, miałem troski z kilka stron, nie znalazłem coś taksówki, nie wpłacili mi gotówki, no to może innym razem, to na razie...” - łobuz, won! Bo słowo musi być święte, bo słowo musi być święte, Powiedziało się to potem chciało się, czy nie chciało się - jest mus. Bo u mnie tak jest przyjęte, że słowo musi być święte, podjęło się, zabrnęło się, wypsnęło się - szlus! Jak ja powiem, że nie płacę, że ja nie dam, pan mnie zna, to to jest więcej niż jak Kronenberg podpisze, że on da. Bo wszystko może być dęte, a słowo musi być święte, powiedziałem a czy b czy x mam obligo na fix Ja zerwałem z wujciem Kubą Właśnie przez ten jeden krok że mi zrobił grandę grubą Jak był chory temu rok. Ja go z czoła pot ocieram Przy nim czuwam, trzymam łeb, on mi szepce: ”ach, umieram! Ty dziedziczysz po mnie sklep”. I nie mija dwa tygodnie Jak on z łóżka wstał swobodnie I się pęta - nie pamięta! I się coraz lepiej ma. A ja czekam miesiąc równo Po miesiącu mówię - trudno, Ja się cieszę swoją drogą Ale nie znam go, jak psa. Bo słowo musi być święte, bo słowo musi być święte, powiedziało się, przyrzekało się, umierało się, gdzie trup? Bo u mnie tak jest przyjęte, że słowo musi być święte, zachciało się, zabrnęło się, wypsnęło się - siup! Bo jakby mnie by się tak trafiło, żebym w takim stanie był, to ja umarłbym ze wstydu, żebym potem znowu żył. Bo wszystko może być dęte, a słowo musi być święte, umierałeś według własnych słów, to jest chamstwo chodzić zdrów! Marian Hemar Edytowane 19 Sierpnia przez Alicja_Wysocka (wyświetl historię edycji) 1
Jacek_Suchowicz Opublikowano 19 Sierpnia Autor Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia @Alicja_Wysocka piękny szmonces :))))) @Konrad Koper dzięki ;))
Jacek_Suchowicz Opublikowano 19 Sierpnia Autor Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. chociaż jej życzę bestsellerów to myślę raczej że nie będzie za to w poezji się wybije i wierszy gros tu nam przybędzie :))) 1
andrew Opublikowano 20 Sierpnia Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia @Jacek_Suchowicz Każdy sztuka ma swoich... Pozdrawiam serdecznie Miłego dnia
Rekomendowane odpowiedzi