Wiechu J. K. Opublikowano 15 Sierpnia 2025 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2025 miłość to wszystko zakochanie i oddanie bycie razem i czekanie czasem smutne też rozstanie wspólnych celów planowanie i radości i rozczarowanie razem przeżywanie czułych spojrzeń przyjmowanie szorstkich chwil szlifowanie bez miłości pustka szara jak z goryczą pełna czara czasem wypełniona łakociami bardzo często rzęsistymi łzami miłość to wszystko to sens życia i wszech wymiarowy urok bycia 3
Annna2 Opublikowano 15 Sierpnia 2025 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2025 (edytowane) @Wiesław J.K. zgadzam się. Wszystko ujęte tak jak myślę i dodam za Vincentem Van Gogh. Kochać to także umieć się rozstać. Umieć pozwolić komuś odejść, nawet jeśli darzy się go wielkim uczuciem. Miłość jest zaprzeczeniem egoizmu, zaborczości, jest skierowaniem się ku drugiej osobie, jest pragnieniem przede wszystkim jej szczęścia, czasem wbrew własnemu. Edytowane 15 Sierpnia 2025 przez Annna2 (wyświetl historię edycji) 2
Wiechu J. K. Opublikowano 15 Sierpnia 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2025 @Annna2 Anno, inspirację zaczerpnąłem z Twojego wiersza "Miłość III" z dodatkiem moich własnych doświadczeń i po prostu ogólnie z życia. 1
Annna2 Opublikowano 15 Sierpnia 2025 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2025 @Wiesław J.K. wiem, domyśliłam się. Jest mi bardzo miło 1
Nata_Kruk Opublikowano 17 Sierpnia 2025 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2025 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. @Wiesław J.K.... końcowe posumowanie trafne, to na pewno urok.. bycia.. :) W treści, w wersach... szczerze napiszę, zbyt wiele... ".. anie"... w rymowaniu. Bez urazy proszę... :) Pozdrawiam. 1
Wiechu J. K. Opublikowano 18 Sierpnia 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2025 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. @Nata_KrukDziękuję za szczerość! Tak, cały wiersz to intencyjna rymowanka, a wierszyk ten to ekspresówka, że tak powiem. Pozdrawiam. 1
Rekomendowane odpowiedzi