Ten utwór został doceniony przez użytkowników. beta_b Opublikowano 5 Sierpnia 2025 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2025 (edytowane) Jakże doceniam chwile spokoju, które mnie czasem łapią za gardło, bo dla mnie spokój jest wart zachodu, jakby wartością był nieprzemijalną. Wzrusza mnie kiedy spokój dotyka łagodną dłonią ramienia duszy. Codzienność w niebie się wtedy mieni. Nic więcej nie chcę - pancerz się kruszy. Edytowane 6 Sierpnia 2025 przez beta_b (wyświetl historię edycji) 9
Jacek_Suchowicz Opublikowano 5 Sierpnia 2025 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2025 po dniu gorącym i pełnym wrzasku chwila spokoju jest ukojeniem lecz gdy ten spokój dzień nam umartwi sprawi że nic się wokół nie dzieje gdy się przedłuża bez żadnej akcji spokój przechodzi cicho w cierpienie :)) 2
Marek.zak1 Opublikowano 5 Sierpnia 2025 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2025 Kiedyś czytałem, że z czasem wszystko staje mniej ważne, za wyjątkiem właśnie spokoju, którego ranga rośnie.. Codzienna niebiańskość, czy niebiańskość spokojnej codzienności, jak w wierszu. Pozdrawiam serdecznie, a wiersz dobry, nawet bardzo. M 1
beta_b Opublikowano 5 Sierpnia 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2025 (edytowane) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ładnie Jacku odpisałeś, ale nie znam tych rejonów, gdzid spokój staje się cierpieniem. Dla mnie spokoj to uosobienie szczęścia :D bo zawsze się coś dzieje. ;) @Marek.zak1 "święty spokój" jest znany, obiegowy, ale dwuznaczny (ktoś oddaje pole, nie walczy itp.) A mi chodzi o odbiór wprost, że jest święty... Ściskam Panów i Alę, bb Edytowane 5 Sierpnia 2025 przez beta_b (wyświetl historię edycji) 1
Marek.zak1 Opublikowano 5 Sierpnia 2025 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2025 @beta_b Jest, dla mnie, zgodnie ze wschodnim, albo innym aforyzmem, to umiarkowane angażowanie się w sprawy na które nie mamy żadnego wpływu. W tym duchu zaraz pójdę pozbierać szkło, po rozbitych butelkach na ścieżce rowerowej obok. Pozdrówki. 1
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 5 Sierpnia 2025 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2025 (edytowane) Witaj - Jakże doceniam chwile spokoju, - chyba każdy z nas tak ma - mądry wiersz - Pzdr.serdecznie. Edytowane 5 Sierpnia 2025 przez Waldemar_Talar_Talar (wyświetl historię edycji)
Nata_Kruk Opublikowano 5 Sierpnia 2025 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2025 (edytowane) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. To dla mnie... :) Beato. Edytowane 5 Sierpnia 2025 przez Nata_Kruk (wyświetl historię edycji)
Rekomendowane odpowiedzi