Ten utwór został doceniony przez użytkowników. MIROSŁAW C. Opublikowano 1 Sierpnia 2025 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2025 (edytowane) od kiedy dowiedziałeś się że masz w sobie pasażera na gapę o słodki boże jak szybko zacząłeś znikać w czarnej dziurze własnych ubrań i prócz tego ten ślad śliny na poduszce niczym poświt oddechu krótkiej frazy jeszcze by człowiek pożył jedynie sierpień zielono-złoty spokojny w tym wszystkim tuż przed zmrokiem w czasie burzy zamknął ci oczy czasami przychodzisz do mnie w nocy siadasz na parapecie przy drzewku szczęścia i szepczesz ciemność flirtuje ze światłem Edytowane 3 Sierpnia 2025 przez MIROSŁAW C. (wyświetl historię edycji) 8
FaLcorN Opublikowano 1 Sierpnia 2025 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2025 @MIROSŁAW C. Jest moc poetycka. Życzę jak najwięcej czasu, pozdrawiam! 2
MIROSŁAW C. Opublikowano 1 Sierpnia 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2025 @FaLcorN Dziękuję bardzo, pozdrawiam. 1
Dagna Opublikowano 1 Sierpnia 2025 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2025 Wspaniały wiersz, a „czarna dziura własnych ubrań”, jest sugestywna jak „Kamizelka” Prusa, brawo, pozdr. 2
Alicja_Wysocka Opublikowano 1 Sierpnia 2025 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2025 @MIROSŁAW C. Pasażer na gapę - no nieśmieszne :/ przykre, współczuję. Ale może drzewko szczęścia pomoże, pozdrawiam (jakoś uśmiech mi tym razem nie pasuje) 2
Annna2 Opublikowano 2 Sierpnia 2025 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2025 @MIROSŁAW C. poruszający wiersz. Nowotwory są plagą. I oby się udało wygrać z tym pasażerem na gapę 2
MIROSŁAW C. Opublikowano 2 Sierpnia 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2025 @Dagna @Alicja_Wysocka @Annna2 "Istnieją zwycięzcy, których wygrana składa się z samych porażek; istnieją zwycięzcy, którzy nie tylko nigdy nie walczyli, ale nawet nie chcieli walczyć, którzy wyrzekli się zwycięstw; to ci, którzy noszą numer zero albo nieskończoność'. – Bohumil Hrabal, Kim jestem. Dziękuję bardzo za ślady zainteresowania, pozdrawiam. 1
piąteprzezdziesiąte Opublikowano 2 Sierpnia 2025 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2025 @MIROSŁAW C. Przesyłam wyrazy współczucia i nadzieję na zwycięstwo w walce o eksmisję lokatora. Niech cały ciężar, który niesie wiersz pozostanie tylko w jego obrębie. Serdecznie pozdrawiam. 2
MIROSŁAW C. Opublikowano 2 Sierpnia 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2025 @piąteprzezdziesiąte To o sytuacji obok... Po prostu, dostałem obuchem w głowę. Dziękuję za dobre słowo. Pozdrawiam. 1
Nata_Kruk Opublikowano 2 Sierpnia 2025 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2025 Mirek... świetnie opisałeś tego, obcego, duże brawa. Ów.. "obcy"...to.. dla mnie także.. intruz.. mam go w swoich, temat ten sam... czyli coś, co jest w człowieku, z jakiegoś powodu... Pogody ducha dla każdego, którego ten.. obcy.. męczy. 1
Nata_Kruk Opublikowano 2 Sierpnia 2025 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2025 Anno... ja, w swoim pisałam nie o sobie, ale dziękuję. Używam 1 os. l. poj. bo to bardzo wygodne w wersach. 1
Jacek_Suchowicz Opublikowano 2 Sierpnia 2025 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2025 "obcy na pokładzie" gdy mi powiedziano usiadłem z wrażenia i zaparło w piersiach jednak pomyślałem w radosny poranek i walkę wygrywam czy mam trochę szczęścia pozdrawiam
MIROSŁAW C. Opublikowano 3 Sierpnia 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2025 obcy (epilog) dawno dawno dawno temu kiedy moja ciocia przewoziła pasażera na gapę (a trochę później jej cień) do końca przez dłuższe chwile tryskała dobrym humorem plując lustru w twarz po czym umarła jak drzewo w koronie ze słońca 1
MIROSŁAW C. Opublikowano 3 Sierpnia 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2025 @Nata_Kruk @Jacek_Suchowicz Dziękuję bardzo, pozdrawiam. 1
MIROSŁAW C. Opublikowano 3 Sierpnia 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2025 @violetta :)dzięki. 1
Rekomendowane odpowiedzi