Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@Berenika97 dziękuję, to dla mnie ważne, że tak uważasz :)

piękne masz imię - już od jakiegoś czasu chciałam to napisać,.ale mi wypadało z głowy :)

@Robert Witold Gorzkowski zrobiłeś mi dzień tym komentarzem, dziękuję :)

muszę iść dzisiaj na spacer, może jaki wpatrzony w obłoki się potknie i wpadnie wprost w moje ramiona. To brzmi jak dobry patent na podryw :)

@Łukasz Jasiński oj Łukaszu, zawsze się trochę boję tego Twojego "oj" :)

@Gosława oj ja też - albo wulgarna, albo za smutna, albo nie taka.

Posłuchać możemy i tyle, a potem pójść po swoje, bo nam się należy :)

Dziękuję Ci bardzo za komentarz (to, że je lubię i, że są dla mnie ważne, to wiesz) i życzę dobrego czasu :)

Opublikowano

@Roma widzę w tym wierszu  serce które jakby wyrwało się z klatki i biegło boso po niebie, krzycząc do miłości po imieniu. Ten wiersz to iskra w gardle, bezwstydnie ludzka, rozkosznie nieposłuszna. Całuje gniewem, przytula pragnieniem. I aż chce się iść z nim,  na przekór światu, pod rękę z grzechem.

Piękny dynamizm słów.

Opublikowano

@Roma.... powyższy post, który zostawiła.... @Migrena... bardzo mi "leży", dołączam do niego,

a całość byłoby świetnie usłyszeć w wykonaniu... nieodżałowanej Aasi Kołaczkowskiej...!!!

Nikt lepiej od niej by tego nie zrobił, moim zdaniem oczywiście.... :)

Pozdrawiam Cię.

Opublikowano

@Łukasz Jasiński a bo nie wiem czy to "oj" to bardziej pozytywne czy negatywne :)

@Jacek_Suchowicz dziękuję za jakże zgrabny komentarz :)

@Migrena skoro to widzisz, to mogę Ci za to tylko podziękować... to dla mnie bardzo ważne i niezwykle miłe, gdy jestem rozumiana, dziękuję :)

@beta_b dziękuję pięknie :)

@Nata_Kruk dziękuję Natalko :)

Asia Kołaczkowska mi najbardziej utknęła w pamięci z takiej improwizowanej zabawy pod tytułem, bodajże "Spadkobiercy". To była wyjątkowa osoba i wielka szkoda, że już jej wśród nas nie ma. 

Trzymaj się ciepło :)

Opublikowano (edytowane)

A jaki ma być czterdziestoletni mężczyzna, który już blisko dwa lata nie uprawiał seksu z dziewczyną nie z własnej winy? I powiedziałem już: jestem Ciałem i Umysłem i Duszą - CUD-em (trzy pierwsze litery), a to oznacza w uproszczeniu - fizycznie jestem dobrze zbudowany, myślę przeważnie logicznie i nie jestem pozbawiony empatii - to jest obraz psychopaty? Tak, większość kobiet wybiera mężczyzn - psychopatów, aby potem jęczeć o prześladowaniu, męczeństwie i temu podobnych głupotach i to jest mój problem?

Łukasz Jasiński 

Edytowane przez Łukasz Jasiński (wyświetl historię edycji)