Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Stracony Opublikowano 19 Lipca 2025 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2025 nie będzie drugiej szansy na życie o jakim marzysz na miłość spełnioną, jedyną nie będzie drugiej szansy na stanie się Człowiekiem nie ma co dużo pisać czas chowa się za horyzont tęsknota w pełni 8
Dagna Opublikowano 19 Lipca 2025 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2025 @Stracony … na stanie się Człowiekiem mamy szansę każdego dnia i w każdej godzinie, warto aspirować. 2
Stracony Opublikowano 19 Lipca 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2025 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ... tak, to proces. Gorzej z miłością :) 1
Dagna Opublikowano 19 Lipca 2025 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2025 @Stracony … daleka jestem od dawania porad, ale… nie oczekujmy od innych tego, czego sami sobie najpierw nie jesteśmy w stanie zapewnić. 2
Stracony Opublikowano 19 Lipca 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2025 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Właśnie, długo zajęło mi zrozumienie, że trzeba być po prostu sobą, nie dopasowywać się na siłę, nie spełniać oczekiwań, aby było jakoś. Tutaj właśnie pojawia się rola tęsknoty, równie piękna jak miłość, choć przeraźliwie samotna. Co daje w zamian? Nie tracisz siebie. I o to mi chodziło, a że nie lubię się w wierszach rozpisywać, więc tak to oddałem :) Dziękuję za radę, raczej trafną wskazówkę i odwiedziny. 1
Annna2 Opublikowano 20 Lipca 2025 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2025 @Stracony to jest prawdą. Dużo ludzi na świecie jest- coraz trudniej o Człowieka 1
beta_b Opublikowano 20 Lipca 2025 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2025 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Jak zachód słońca i księżyc w pełni, do którego tęsknie wzdychają romantycy. Trochę, jak dla mnie, tu intelektualuzacji, pisania na głowę. Fakt, życie ma określony czas i szkoda go na maskowanie. Co ma do tego stanie się Człowiekiem? Człowiek - określa relacje, droga do siebie ma inny wektor. Tym razem bez przekonania. Bb 1
Stracony Opublikowano 20 Lipca 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2025 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Jestem jednak optymistą. Dostrzegam ewolucję człowieka ku Człowiekowi. Jednak funkcjonujemy w zbiorowości, różnych systemach politycznych, kulturowych, społecznych - one jakby nie nadążają za nami. Dziękuję za odwiedziny :)
Jacek_Suchowicz Opublikowano 20 Lipca 2025 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2025 od teraz stań się człowiekiem bądź sobą w każdej chwlii czas płynie więc nie zwlekaj bo może nagle przyskrzynić pozdrawiam 1
Stracony Opublikowano 20 Lipca 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2025 @beta_b No można by inaczej przelać na papier co miałem w głowie, fakt. Dzięki za odwiedziny i podzielenie się opinią. Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ... dosłownie, to ująłeś - "Fraszka na czas". Dzięki, że wpadłeś :)
Jacek_Suchowicz Opublikowano 20 Lipca 2025 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2025 @Stracony jak mnie dźgniesz jestem :))) 1
Berenika97 Opublikowano 20 Lipca 2025 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2025 @StraconyTen krótki wiersz o niespełnionych szansach zostawia miejsce na długą ciszę. Nie będzie nowej sceny, gdy kurtyna już opadnie. pozdrawiam 1
Stracony Opublikowano 20 Lipca 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2025 (edytowane) @sisy89 @Leszczym Dziękuję za Waszą obecność :) Edytowane 20 Lipca 2025 przez Stracony (wyświetl historię edycji) 1
Stracony Opublikowano 20 Lipca 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2025 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. To prawda. Czasem jednak nie możesz pójść, gdzie chcesz. Nie tylko dobro osobiste się w życiu liczy. W samotności i tęsknocie widzę jakieś szanse na ocalenie siebie. Tak kombinuję :) dziękuję i też pozdrawiam :) 1
Nata_Kruk Opublikowano 20 Lipca 2025 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2025 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. @Stracony... a może tak wyjść.. przed horyzont... :) Treść wymowna, ale smutna. Życzę uśmiechu, zanim zaśniesz. 1
Stracony Opublikowano 20 Lipca 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2025 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Moja poezja jest osobista, wynika z przeżyć. Jak żyć w zgodzie ze sobą, kiedy nie możesz być sobą? Takie stanęło przede mną pytanie. Przez lata próbowałem się dopasować, pogodzić i jedno i drugie. Jednak bez powodzenia. Zrozumiałem, że "tęsknota" jest jakimś konstruktywnym stanem, wartościowym. Może jest zawieszeniem, ale daje natchnienie. "Wyjść przed horyzont", wychodzę w ten sposób :) Dziękuję za odwiedziny, szczególnie cieszę się, że spotykam znane mi wcześniej osoby.
violetta Opublikowano 20 Lipca 2025 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2025 nowy dzień może zaskoczyć, tylko się przygotować :) 1
Stracony Opublikowano 20 Lipca 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2025 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Jestem przygotowany. Mam cukier, sól, mąkę, czekam aż piękna sąsiadka wpadnie coś pożyczyć :) :) :) Przyznaję, że potrafisz tchnąć dobrym humorem. Dzięki za odwiedziny :)
violetta Opublikowano 20 Lipca 2025 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2025 @Stracony jeżeli masz piękną sąsiadkę, to jest wielka szansa:) 1
Rekomendowane odpowiedzi