Adam12 Opublikowano 15 Lipca 2025 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2025 Nie ma mnie u siebie Dzwoniłem, pytałem Nic nie łączy duszy Z nierozumnym ciałem Nie ma mnie u siebie Pusto dźwięczą ściany Jestem niemal pewien Że byłem tu widziany Nie ma mnie pod kołdrą Pod donicą z kwiatem Pod wycieraczką nie leżę Umówiony ze światem Nie ma mnie u siebie Choć znam miejsce pobytu Wróciłbym z najchętniej Na ścieżkę rozkwitu Coś mi jednak szepcze Coś brzęczy do ucha Widzieć się nie mogę Z właściwym mi duchem I trwam tak nie u siebie I gorzkie krople spijam I tęsknię wciąż do ciebie I sam się z sobą mijam 6
Berenika97 Opublikowano 15 Lipca 2025 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2025 @Adam12 Wiersz na pierwszy rzut oka lekki i zabawny, ale to tylko pierwsze wrażenie. Po przeczytaniu powtórnie - widze, że jest głęboko egzystencjalny, rozdzielenie jaźni na dudzę i ciało i powtarzanie "nie ma mnie" buduje atmosferę zaginionego w świecia i w sobie. Świetne zakończenie - "sam się z sobą mijam". Wiersz znakomity!
Nata_Kruk Opublikowano 16 Lipca 2025 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2025 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ... tak, mnie także się podoba zakonczenie, całość fajna.
MIROSŁAW C. Opublikowano 14 Sierpnia 2025 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2025 @Adam12 "Uniwersalne Prawo Wszechświata mówi jasno, że najważniejszym obowiązkiem człowieka, bez względu na jakiej mieszka planecie, jest jego rozwój duchowy".
Rekomendowane odpowiedzi