@Annna2 Przeczytałem niegdyś książkę Georga Orwell'a "Rok 1984" i to co się obecnie dzieje na świecie odzwierciedla treść tej książki, czasami myślę, że siły zła, ludzkie i nie tylko, zaczerpnęły pomysły z tej książki jak gnębić ludzkość.
Pozostaje nadzieja, że siły dobra zrobią to co powinni.
@Berenika97 tak, dziękuję.
To jest bezsilność, bo może Bóg coś zaradzi. Nie wierzę już w ludzi. ludzie umierają nie śmiercią naturalną- z głodu- w 21 wieku, z powodu bomb. W czasach lotów kosmos- i nic się nie zmienia. I nie sądzę, aby ludzie coś zmienili.
@Wiesław J.K. nie wiem, raczej nie naśladuje- ale jeśli już to negatywnie.
Ta wolna wola dana nam ludziom sprowadza tylko na manowce.
Wojna to dobry biznes- wiem dla wielkich koncernów świata i dla wielkich tego świata.
A że giną ludzie najsłabsi? To oni się tym nie przejmują.
Dzięki
@Stracony tak- zgadzam się.
Wolna wola- dana nam ludziom. I co my z nią robimy
dziękuję
@violetta dziękuję
zbieram wiersze i jeślibyś chciała Romo podarować mi swój wiersz napisany odręcznie na kartce z twoim podpisem byłbym wdzięczny. Mógłbym się zrewanżować moimi publikacjami pozdrawiam Robert ps. w razie wyrażenia chęci mój adres znajdziesz w internecie. Tarnawa Robert Gorzkowski
@Annna2 Przychodzą na myśl dwa tak znane słowa: "Bóg umarł." Stworzono ludzi na podobieństwo "bogów", a więc wina, grzechy, etc., nie pochodzą od człowieka. Perfekcyjny "robot" - człowiek, świetnie naśladuje stwórców, pozytywnie i również negatywnie.