Berenika97 Opublikowano 24 Czerwca 2025 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2025 Samotny Romek z Krakowa, Myślał: przed miłością się uchowam. Przyszła do niego niespodziewanie. Piękne było to jego kochanie. „Romku, czas się zbudzić!” – krzyknęła salowa. 6
Konrad Koper Opublikowano 26 Czerwca 2025 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2025 @Berenika97 Troszeczkę suchy. Do własnej interpretacji. Przejdzie...
Berenika97 Opublikowano 26 Czerwca 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2025 @Konrad KoperBardzo dziękuję, lubię limeryki i każda uwaga jest dla mnie bardzo ważna.
Dagna Opublikowano 26 Czerwca 2025 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2025 @Berenika97 bardzo dowcipnie i zmyślnie napisane :), pozdrawiam :)
Łukasz Wiesław Jasiński Opublikowano 26 Czerwca 2025 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2025 Salowa? A nie lepiej: jehowa? Łukasz Jasiński
Berenika97 Opublikowano 26 Czerwca 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2025 @Łukasz JasińskiRomek był szpitalu, czy tam zagląda jehowa, tego nie wiem. :) 1
Łukasz Wiesław Jasiński Opublikowano 26 Czerwca 2025 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2025 (edytowane) @Berenika97 A księdza tak... Kiedyś było głośno o tym jak świadkowie jehowy postawili na nogi służby bezpieczeństwa - policję, zaginął członek ich zboru i kiedy policja odnalazła młodą damę... - Ja uciekłem z sekty! Oczywiście, ludziom spoza ich zgromadzeń - nie pomagają i to jest charakterystyczne dla sekt monoteistycznych - judaizmu, chrześcijaństwa i islamu, robią wszystko na całkowity odwrót, więc: wobec nich trzeba wprowadzić obowiązkową służbę wojskową. Łukasz Jasiński Edytowane 26 Czerwca 2025 przez Łukasz Jasiński (wyświetl historię edycji)
Berenika97 Opublikowano 26 Czerwca 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2025 @Łukasz JasińskiDaleka jestem od zmuszania innych ludzi do takich zachowań, które leżą w moim interesie czy są odzwierciedleniem moich poglądów na różne kwestie. A co do religii - zawsze unikam ludzi o fanatycznym usbosobieniu - dlatego wszelkie sekty omijam szerokim łukiem. :) Religie w historii były nosicielami potwornych i bezsensownych zbrodni. 2
Łukasz Wiesław Jasiński Opublikowano 26 Czerwca 2025 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2025 (edytowane) @Berenika97 Tak, akurat mam bardzo złe doświadczenia z katolikami, żydami i świadkami jehowymi, poza tym: jestem pogańskim racjonalistą - libertynem i intelektualnym biseksualistą - uniwersalnym i niech pani posłucha tej piosenki: Łukasz Jasiński Łukasz Jasiński Edytowane 26 Czerwca 2025 przez Łukasz Jasiński (wyświetl historię edycji)
iwonaroma Opublikowano 26 Czerwca 2025 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2025 Przebudzenie pierwsza klasa :)
Annna2 Opublikowano 27 Czerwca 2025 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2025 @Berenika97 - fajne aż żal czasem się obudzić
Berenika97 Opublikowano 27 Czerwca 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2025 @Łukasz Jasiński Nasze osobiste doświadczenia (również doświadczenia naszych najbliższych) kształtują to, jak postrzegamy świat i innych ludzi. Mam jednak nadzieję, że nie zawsze stosujesz dużych kwantyfikatorów. Pieśń z opery "Kniaź Igor" może zachwycać, ale ta kultura nie jest w kręgu moich zainteresowań. Pozdrawiam @Annna2Czasami mamy piękne sny. I wówczas "precz z budzikami". :) @iwonaroma Dziękuję! :) 1
Łukasz Wiesław Jasiński Opublikowano 27 Czerwca 2025 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2025 @Berenika97 Najważniejszy jest w życiu pragmatyczny realizm i argumenty prawa, a nie siły i personalizm jednostkowy, nigdy: anonimowa zbiorowość, także: samodzielność, świadomość i samowystarczalność - odpowiedzialność. Łukasz Jasiński
Berenika97 Opublikowano 27 Czerwca 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2025 @Łukasz Jasiński W sumie się zgadzam. Tylko że to, co jest w życiu najważniejsze dla danej osoby powinno być jej indywidualną sprawą. Oczywiście pod warunkiem, że nie krzywdzi drugiego człowieka i wchodzi w jego przestrzeń wolności.
Rekomendowane odpowiedzi