Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Alicja_Wysocka Opublikowano 21 Czerwca 2025 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2025 Wczorajszych snów nie zapomniałam sienie otwarte na przedprogach, skrzypną, nie skrzypną, nasłuchuję czy znowu wejdziesz w moje słowa. Posnęłam chyba, głupia panna w smugach księżyca anyżowych, zbrakło oliwy w nocnej lampie, przyszedł ze świtem wstyd pąsowy. Na wycieraczce, cóż za strata zza rzęs omglonych, sennych powiek, twój wiersz stęskniony znowu dla mnie, czemuś nie zbudził mnie, ach powiedz. 20
Robert Witold Gorzkowski Opublikowano 21 Czerwca 2025 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2025 Moim zdaniem mimo wszystko guzik zadziałał;)) pozdrawiam
Alicja_Wysocka Opublikowano 21 Czerwca 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2025 @Robert Witold Gorzkowski Ten z poprzedniego wiersza? Możliwe :) Wzajemnie :)
Robert Witold Gorzkowski Opublikowano 21 Czerwca 2025 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2025 (edytowane) @Alicja_Wysocka no tak bo choć nie dane było spotkanie wiersz dotarł - kiedyś był na to sposób czytałem w poważnej powieści „Karolcia” że jak się potarło koralik to spełniały się marzenia. Może z guzikiem jest podobnie. Edytowane 21 Czerwca 2025 przez Robert Witold Gorzkowski (wyświetl historię edycji)
Marek.zak1 Opublikowano 21 Czerwca 2025 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2025 Nie wiemy czemu, ale wierszyk uroczy:). Pozdrawiam 1
piąteprzezdziesiąte Opublikowano 21 Czerwca 2025 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2025 Noc Kupały i klimatyczny, nastrojowy wiersz. Milutko Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
Alicja_Wysocka Opublikowano 21 Czerwca 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2025 @Marek.zak1 komentarz też uroczy, ale ja wiem dlaczego. Miły jesteś :) @piąteprzezdziesiąteMnie się widzą okazje bez okazji, również milutko ;) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. @Robert Witold Gorzkowski Guzik, to zdaje się przy kominiarzu działa, ale dzięki za podpowiedź, wypróbuję :)
Robert Witold Gorzkowski Opublikowano 21 Czerwca 2025 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2025 @Alicja_Wysocka nigdy nie wiadomo kto wiersz napisał
Alicja_Wysocka Opublikowano 21 Czerwca 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2025 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Co masz na myśli? @sisy89, dziękuję za ślad :)
Dagna Opublikowano 21 Czerwca 2025 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2025 Sen to podstawa Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. - nawet atrakcyjności i nie tylko nawiązuję do panny Migotki i jej snu dla urody , ale i do najnowszych badań, które przeprowadzono z udziałem osób wypoczętych i niewyspanych ( ci drudzy probandzi byli anonimowo). Efekt? Osoby niewyspane zostały postrzegane jako mniej interesujące/ pożądane / aktywne towarzysko! Słowem - śpij Pl -ko, zawsze jest szansa, że przyśni Ci się jeszcze ładniejszy;) pozdr. 1
Alicja_Wysocka Opublikowano 21 Czerwca 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2025 @Dagna Dziękuję za ciekawy komentarz, lubię być wyspana, ale to dla mnie nie jest proste. Za Twoją radą, dzisiaj znowu pójdę spać, serdeczności :) @FaLcorN, dziękuję :) 1
Robert Witold Gorzkowski Opublikowano 21 Czerwca 2025 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2025 (edytowane) @Alicja_Wysocka no bo jeśli to pan który trudnił się kominiarstwem to akurat złapanie za guzik przyniesie szczęście, albo pracę na wysokościach ew alpinista Edytowane 21 Czerwca 2025 przez Robert Witold Gorzkowski (wyświetl historię edycji)
Alicja_Wysocka Opublikowano 21 Czerwca 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2025 @Robert Witold Gorzkowski Nie, nie, to żaden pan kominiarz, tylko guzik przyniósł mi skojarzenie z kominiarzem, a czasem z pętelką, bo mówi się przecież jak nic nie wychodzi - guzik z pętelką. Ale wiersz o kominiarzu też gdzieś mam, taki na przykład kominiarz choć sadzą się brudzić musi to wobec faktu, cóż znaczy, gdy z góry patrzy na ludzi? i myślę, że oprócz tego zazdrości mu każdy z nas tego, że częściej niż wszyscy jest bliżej księżyca i gwiazd.
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 21 Czerwca 2025 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2025 Witam - super - piękny wiersz - Pzdr.uśmiechem.
Alicja_Wysocka Opublikowano 21 Czerwca 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2025 @Waldemar_Talar_Talar Cieszę się, że Ci się spodobał :) @Rafael Marius, dziękuję :) 1
MIROSŁAW C. Opublikowano 21 Czerwca 2025 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2025 @Alicja_Wysocka Lekkostrawna lektura na duży plus... Pozdrawiam. 1
Alicja_Wysocka Opublikowano 21 Czerwca 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2025 @MIROSŁAW C. Coś na temat rosołu muszę poszukać :)
Alicja_Wysocka Opublikowano 21 Czerwca 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2025 @Bcmil, dziękuję :) 1
Alicja_Wysocka Opublikowano 22 Czerwca 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2025 @Roma, @Sylwester_Lasota, @Natuskaa, serdecznie dziękuję :)
andreas Opublikowano 22 Czerwca 2025 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2025 @Alicja_WysockaJaki miły, leciuchny wierszyk i niczego nie trzeba się domyślać. Pozdrawiam Alicjo.
Rekomendowane odpowiedzi