Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czas płynie nieubłaganie,

wszyscy idą do przodu,

ja za to siedzę w swojej ścianie,

obserwując wszystko z boku,

czy dam radę nadążyć?

nasuwa się pytanie,

lecz gdy inni jedzą kolację,

ja jem zaś śniadanie.

Opublikowano

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Zważywszy istnienie 24 stref czasowych, nie ma tu nic dziwnego.

• 2 tygodnie później...

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnie komentarze

• Co kropelka sklei, sklei, żadna siła nie rozklei. Słowo paczka to sympatyczne, wieloznaczeniowe, pojemne określenie. Okazuje się, że paczka istnieje nawet pozbawiona swej wydawałoby się zawartości, jest nią po prostu to, co ją tworzy, owija, wiąże, ochrania. NA sznurku można wisieć, można tez na kimś polegać. Ta "siemka" to już jakby znacznie lżejszy kaliber i może wcześniej się gdzieś rozeszła. Bardzo ciekawe opowiadanie, pozdrawiam :-)  
    • Ludzie stale szukają szczęścia, sięgają po używki, by wytworzyć jego iluzję. Próbują wymazać przeszłość, lecz w rzeczywistości wymazują tylko przeszłość i rozmazują teraźniejszość.
    • @Stukacz   Podoba mi się ta gra między śmiercią a snem - jakby to, co dzieje się na jawie i we śnie, przenikało się i zacierało granice. "A ja pozbawię Cię snów - lecz nie koszmarów" to mocna, dwuznaczna puenta.  Przypomina mi Twój cykl Echo. Bardzo ładny utwór i świetna animacja.
    • @Charismafilos" -Jeśli miłość jest za darmo to za co się płaci? - Za wszystko inne. " Autor: Morderca bez serca.  
    • @Leszczym   Ten tekst ma fajny rytm i  refren - zostaje w głowie - "przyszedł do pani mężczyzna z tobołkiem" to naprawdę zapadająca fraza. Podoba mi się, że tekst piosenki bawi się formą refleksji nad własną szczerością jako artysty - to połączenie lekkości (rymy, powtórzenia, "fun") z całkiem poważnym pytaniem o granicę między prawdą a kreacją.
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...