Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Historia edycji

Należy zauważyć, że wersje starsze niż 60 dni są czyszczone i nie będą tu wyświetlane

Nie ma edycji historii do wyświetlenia lub ten wpis był edytowany przez moderatora.

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnie komentarze

• @KOBIETA   Kto? Pianista?
    • @LessLove robisz nocne owsianki? Ja dzisiaj przygotowałam z chia, dałam 4 łyżeczki małe, bo 2 za mało. Jutro gotowe śniadanie na szybko:) w sumie to dobry pomysł na dłuższe popołudnie:) Przegląd od AI Dodanie nasion chia do owsianki to sposób na superfoods-śniadanie, które zapewnia długotrwałą sytość, stabilizuje poziom cukru i wspiera trawienie. Chia chłoną płyn, nadając owsiance konsystencję puddingu, a dzięki wysokiej zawartości błonnika, kwasów Omega-3, białka i wapnia, wzmacniają serce, układ kostny oraz poprawiają kondycję skóry.  Najważniejsze właściwości chia w owsiance: Wydłużona sytość i wsparcie odchudzania: Dzięki pęcznieniu w żołądku i wysokiej zawartości błonnika, zmniejszają uczucie głodu między posiłkami. Wysoka wartość odżywcza: Nasiona chia są bogate w białko roślinne, wapń (więcej niż mleko), cynk, magnez i żelazo. Zdrowe serce i mózg: Zawierają duże ilości kwasów Omega-3, które obniżają poziom cholesterolu, działają przeciwzapalnie i poprawiają pamięć. Regulacja trawienia: Błonnik przyspiesza perystaltykę jelit i zapobiega zaparciom. Stabilizacja poziomu cukru: Nasiona chia mają bardzo niski indeks glikemiczny (IG=1), dzięki czemu zapobiegają nagłym skokom glukozy po jedzeniu.  Jak stosować? Najlepiej dodać 1–2 łyżki nasion do owsianki (gotowanej lub nocnej) i odczekać min. 10–15 minut, aż nasiona wchłoną płyn (mleko/wodę) i zaczną żelować.
    • @FaLcorN   tak to

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

to taka gaduła jest
    • @Gosława prawda Pędzisławo wielu imion ;)
    • @tetu jest trochę mechaniki i fizyki życia :) lepszy z Ciebie inżynier niż ze mnie poeta ;)
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...