Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

@Somalija

Pani wiersz posiada charakter humorystyczno-erotyczny i nie odbiega od powszechnej normy - byłej już kampanii wyborczej, mój: psychologiczno-filozofoczny o charakterze socjologicznym, natomiast: ten najsłabszy - pana Kamila - jest po prostu euforyczną rymowanką, a o reszcie decydują czytelnicy, póki co: mam jedno polubienie i nawet dla jednego polubienia warto pisać wiersze.

Łukasz Jasiński 

Edytowane przez Łukasz Jasiński (wyświetl historię edycji)
Opublikowano (edytowane)

@Somalija

Samochwała... A czy pani wiersz (wolny) posiada charakter uniwersalny? Po prostu nie jestem w nastroju na erotyczne żarty - aluzyjne, wolę o czymś poważnym porozmawiać, na przykład o tym: pan prezydent Andrzej Duda nie podpisał ustawy o nowelizacji Kodeksu Postępowania Karnego w sprawie tak zwanej mowy nienawiści? Wie pani - co to by w praktyce oznaczało? W moim przypadku: osoby z wrodzoną niepełnosprawnością, którzy otrzymują blisko cztery tysiące polskich złotych od ZUS-u, PRFON-u i OPS-u - decydowaliby o moim życiu, otóż to: są oni na utrzymaniu podatników i jeszcze by chcieli decydować o życiu podatników! A ja ledwo żyję za tysiąc siedemset polskich złotych! I pan prezydent elekt Karol Nawrocki obiecał coroczną waloryzację o sto pięćdziesiąt polskich złotych! To jest bardzo ważne! A teraz idę robić kolację!

Łukasz Jasiński 

Opublikowano (edytowane)

@Somalija

Dzień dobry, pani Agnieszko, jeśli chodzi o godło, to: ptaka na tarczy mają Rosja i Niemcy (piszę z pamięci), a symbolika ptaka to wolność, odrodzenie, proroctwo, mądrość, wola i duchowość, dalej: na tle Europy Herb Polski wyróżnia się wyjątkowością... Acha, tylko Rosja i Watykan mają podobną tarczę do Polski - czerwone pole, słowem: naśladują Polskę... I aby pani nie było przykro, to: Herbem Warszawy jest Syrenka - pokazuje piękne piersi, zresztą: Słowianie ze swojej natury są swobodni - mocno manifestują własną nagość...

Łukasz Jasiński 

Opublikowano

@Łukasz Jasiński Nagość u Słowian jest oczyszczająca lub przywołująca podczas rytuałów. Z ciekawszych, to inicjacja męskiej siły. Mężczyźni oddawali nasienie do jednego naczynia a później tym płynem pojono młodszych i tych bardziej słabowitych, nie wykazujących zdolności bojowych...

Opublikowano (edytowane)

@Somalija

Wiem o tym, a homoseksualizm obojga płci i biseksualizm u Słowian też jest naturalny, natomiast: u tych przedchrześcijańskich był dużo bardziej otwarty, nawet u rzymskich legionistów homoseksualizm był obowiązkowy - dzięki temu nie dochodziło do jakichkolwiek gwałtów seksualnych na tubylcach i nawiązywano między sobą silną więź, dopiero potem jak zaczęły rządzić sekty monoteistyczne - wszystko zeszło na psy, tak przy okazji: na Netflixie jest film dokumentalny pod tytułem - "Drapieżniki" - warto obejrzeć.

Łukasz Jasiński 

@Somalija

A chce pani wiedzieć co teraz robię?

Łukasz Jasiński 

Opublikowano (edytowane)

@Somalija

Nie, cappuccino i przy okazji golę głowę, jaja i tyłek - dbam o higienę osobistą, jasne: w tych warunkach mogę sobie na to pozwolić, a gdybym musiał zamieszkać w lesie - to nie goliłbym głowy, jaj i tyłka - owłosienie z natury rzeczy chroni wrażliwe miejsca, im bardziej wrażliwszy mężczyzna - tym większe ma owłosienie na twarzy (ochrona przed uderzeniem otwartą dłonią ze strony kobiet) i klatce piersiowej w okolicy serca (ochrona przed złamaniem serca).

Łukasz Jasiński 

Opublikowano

@Somalija

Niedawno czytałem na Defence24 artykuł...

- Litości...

Minister Obrony Narodowej już jęczy w sprawie ochrony granicy z Białorusią...

Tymczasem: cena jednego skunksa kosztuje około 1500 zł i więc można je zamówić w Stanach Zjednoczonych Ameryki Północnej i wypuścić na granicę białoruską w stronę nielegalnych imigrantów, a gdyby coś...

- Mamy ocieplenie klimatu!

Dobry pomysł, pani Agnieszko?

Łukasz Jasiński 

Opublikowano

@Somalija

Nie, to nie jest obrzydliwość, a prawdziwe życie - fakty i to samo powiedzą pani w wojsku, szpitalu psychiatrycznym i jakimś tam akademiku studenckim, rozumiem, pani wolno przekraczać granicę, mi - nie wolno, kończąc: dla mnie obrzydliwością jest HIPOKRYZJA, dziękuję za rozmowę i miłych snów.

Łukasz Jasiński