Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

obok kiedyś moje ciocie mieszkały i często bywałam na Czerwonego Krzyża, nawet wylądowałam w tym szpitalu na podejrzenie wyrostka robaczkowego po zjedzeniu słoneczka:) kocham tamte miejsca z dzieciństwa:)

Opublikowano (edytowane)

@Somalija

To pani prawdziwe nazwisko czy pseudonim?

Łukasz Jasiński 

@violetta

Na Solcu to na pograniczu Mokotowa, Śródmieścia i Powiśla - te tereny nie zostały objęte Dekretem Bolesława Bieruta, więc? Nie było żadnych formalnoprawnych problemów - najwięcej problemów jest na Pradze Północ i w ścisłym Śródmieściu, poza tym: pije pani do mnie w sprawie lokalu komunalnego? Powtarzam: zostałem bezprawnie wyrzucony na warszawską kostkę brukową przez Hannę Gronkiewicz-Waltz i trzy lata walczyłem o należny prawnie lokal socjalny i na Konduktorskiej mieszkam już cztery lata i nagle miałbym wszystko zmienić i zaczynać wszystko od samego początku? Otóż to:

- 2017-2021 - osoba nielegalnie bezdomna,

- 2021-2025 - po otrzymaniu należnego prawnie lokalu socjalnego - osoba legalnie domna

i to ja jestem winien własnej przeszłości? Ba, na początku chciałem wyjechać raz na zawsze do Włoch - na emigrację - Policja, Opieka Pomocy Społecznej i Wydział Zasobów Lokalowych nie pozwolili mi...

Łukasz Jasiński 

Edytowane przez Łukasz Jasiński (wyświetl historię edycji)
Opublikowano

@Somalija

Taki Daniel Olbrychski, który zresztą też trenował boks - dał parę słów do TVP INFO na temat Karola Nawrockiego...

- Nigdy i nim nie słyszałem, znam natomiast bardzo dobrych ludzi takich jak Dariusz Michalczewski i Andrzej Gołota...

I gdyby nie cenzura (brak możliwości dawania komentarzy) - odpowiedzialnym mu, iż Dariusz Michalczewski walczył pod niemiecką flagą i miał kontakty z gangsterami - gejami, natomiast: Andrzej Gołota brał ustawki w walkach na polecenie amerykańskiej mafii, oczywiście: obraził wyborców Karola Nawrockiego, tymczasem: ostatnio była Parada Równości w Warszawie i był tam diabeł - Aborcjonista - rogi zrobił z zabitego dziecka - zdrowego, więc? Zresztą: z tęczowymi nie można normalnie rozmawiać - ich poziom inteligencji jest poniżej od małpy - nie obrażając małp...

Łukasz Jasiński 

Opublikowano

Jeśli chodzi o tęczowych uważam, że powinni mieć równe prawa z małżeństwami. Wychowują dość dużą grupę dzieci z wcześniejszych związków, więc nie widzę tu podstaw do ograniczenia praw. A młodzież, która jest tęczowa też powinna mieć możliwość tworzenia związków formalnych, Kościół zarobi, branża bankietowa i prawnicy od rozwodów. Nie daję zgody na adopcję niebiologicznego potomstwa. 

Panie Łukasz tęczówki mają bardzo dużo problemów a życie jest krótkie, miłość trwa rok, potem jest już przeciąganie liny. Życie w związkach jest bardzo trudne, bardzo, bardzo...  to właściwie codzienna tytaniczna praca, bez widoku na fajerwerki, tylko szara rutyna. Skoro ktoś chce uczestniczyć w tym cyrku, dlaczego nie. Heteroseksualni po woli rezygnują z małżeństw...

A w sprawie aborcji. Nie usunęłabym nawet dziecka z gwałtu, ponieważ to jest przecież moje dziecko... Nie pozbawiłabym ciała małej duszyczki...

Opublikowano (edytowane)

@violetta

Tak? Czyli miałem płacić za czynsz w mieszkaniu komunalnym na Czerniakowskiej za trzy osoby - mamę, tatę i brata - bez formalnej umowy najmu, tak? Nie, proszę pani: zgodnie z Konstytucją Trzeciej Rzeczypospolitej Polskiej - nie wolno na bruk wyrzucać samotnych matek, osób w podeszłym wieku i osób niepełnosprawnych! Gdybym płacił czynsz tylko i wyłącznie sam za siebie, to: po wyrzuceniu mamy, taty i brata - musiałbym spłacać ich długi! Ma pani coś nie tak w głowie - co jest charakterystyczne dla istot pasożytujących! To dlaczego tylko ja otrzymałem lokal socjalny, a mama, tata (nie żyje już) i brat - nie? Nie, nie zmienię zdania: była to tylko i wyłącznie decyzja czysto polityczna! Gdybym był premierem Polski - wyrzuciłbym na zbity pysk winowajców, którzy zza kulis pociągali za sznurki - taka jest bolesna i okrutna prawda!

Jeśli pani będzie tkwiła w błędzie, to: moja riposta będzie taka - miałbym pracować na trzy zmiany, aby utrzymywać mamę, tatę i brata? Gdybym miał umowę najmu - wtedy w administracji "Pod Kopcem" zgłosiłbym mamę, tatę i brata jako osoby niepłacące czynszu! Nigdy, ale to nigdy nie wolno przerzucać własnej winy i własnych błędów na osoby postronne! Istnieje coś takiego jak odpowiedzialność! Dobranoc!

Łukasz Jasiński 

@Somalija

Dobranoc, pani Agnieszko: będę oglądał serial pod tytułem - "Polowanie na ćmy" - więcej pani już nie będę "dokuczał" i tym bardziej - podrywał, dziękuję za rozmowę i miłych snów.

Łukasz Jasiński 

• 3 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

@Somalija

Bielik jest ptakiem, a ludzie kulturalni na penisa mówią w sposób żartobliwy - ptaszek, zrobiłem wyjątek dla pani Wioleńki - sama mnie poprosiła, abym napisał wiersz panu prezydentowi Karolowi Nawrockimu i dla pani - zmieniłem zdjęcie, zresztą: nawet Zbigniew Herbert w niektórych wierszach w sposób dwuznaczny nazwał bielika (to nie orzeł, tylko: drapieżny ptak z rodziny jastrzębiowatych) ptakiem, jak widać: niektórzy ludzie nie mają poczucia humoru... Jednak: nie to chciałem pani powiedzieć, tylko: to - na tym portalu tylko trzy osoby napisały wiersz o wyżej wymienionym prezydencie - pani, pan Kamil i ja, mówiąc dalej: prezesem Biura Bezpieczeństwa Narodowego będzie pan Sławomir Cenckiewicz - posiada on ogromną wiedzę ze względu na to, iż jego dziadek - Mieczysław - był wysoką rangą oficerem MBP UB - był kapitanem i działał w terenie jako oficer śledczy i operacyjny - nie ma na to dowodów, iż współpracował z ZSRR i nie popełnił żadnej zbrodni względem Polski, rozumie już pani? I dlatego ci, którzy szpiegują dla Rosji, Niemiec, Izraela, Anglii, Watykanu i USA i innych krajów - są przerażeni i tyle na temat i dziękuję za rozmowę.

Łukasz Jasiński 

Opublikowano

@Łukasz Jasiński Tu nie chodzi o poczucie humoru, tylko o zasady. Symbole narodowe są prawnie chronione, zgłosi Pana ktoś i zapłaci Pan grzywnę...

Mój wiersz, z tych trzech jest najbardziej interesujacy i pobudzający wyobraźnię, mimo że nie rozbieram się po nim. 

Ma Pan drogie koleżanki, więc w imię przyjaźni warto czasem ich posłuchać

Opublikowano (edytowane)

@Somalija

A proszę bardzo! Niech zgłaszają! Łukasz Jasiński na bazarku kupił artystyczne godło polski odlane z gipsu za pięćdziesiąt polskich złotych i na terenie prywatnym (w mieszkaniu) zrobił artystyczne zdjęcie i je opublikował w imię wolności artystycznej (Konstytucja Trzeciej Rzeczypospolitej Polskiej) - zobaczymy co na to jakiś tam sąd! 

Tak przy okazji: w sposób naturalny można zapalić ognisko na dwa sposoby - uderzając kamieniami lub patykiem w tą i w tamtą i w tą stronę - nie ma pani żadnych skojarzeń?

Poza tym: znieważenie symboli narodowych jest ścigane z urzędu!

Łukasz Jasiński