Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Zgłoś

• Niestety, Twoja zawartość zawiera warunki, na które nie zezwalamy. Edytuj zawartość, aby usunąć wyróżnione poniżej słowa.
    Opcjonalnie możesz dodać wiadomość do zgłoszenia.

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnie komentarze

• @Charismafilos   "To w szyby deszcz dzwoni deszcz dzwoni jesienny I pluszcze jednaki miarowy niezmienny Dżdżu krople padają i tłuką w me okno Jęk szklany płacz szklany a szyby w mgle mokną I światła szarego blask sączy się senny O szyby deszcz dzwoni deszcz dzwoni jesienny"
    • róża to piękny kwiat rozbija ból swoimi płatkami ma kolce zwierzyna nie wtargnie poezja wije się wokół niej jak pszczoła zapach kusi
    • Kobieta     pomysł rozkoszny chce być wierszem w głowie rozrzuci myśli płoche domysłom znowu słowa wplecie wstążki powiąże w każdej strofce   niech mnie spijają jednym haustem obok ułożą - gdyby senni na piersi spocznę kiedy zasną żeby o brzasku się zrumienić   zmiętą poduszkę uśmiech budzi  księżyc noc całą gdzieś wędrował a wiersz jak okruch znika nagle za czwartą cząstką się rozgląda      maj, 2026     @Alicja_Wysocka... "tylko powiedz"... zainspirowałaś, to poszeptałam i ja. Dziekuję.  
    • @Charismafilos Oryginalny pomysł na zapisanie tytułu.     Dla mnie to psalm burzy. Najpierw rozcina pod żebra, następnie  obmywa i budzi życie.  W kontekście Biblii  potop i chrzest w jednej ulewie.   Pozdrawiam serdecznie.
    • @Alicja_Wysocka... tylko powiedz... :) one - wiersze... tyle Ci szepcą, a Ty w nich, nam.  Pomysłowo jest w wersach i.. ja to się z Tobą mam, znowu mnie "wyprowadziłaś na manowce" w.. wersy... Zaraz wrzucę mój.. "Kobieta". Pozdrawiam.
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...