Gość Opublikowano 21 Maja 2025 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2025 siedzimy obok siebie na kanapie - - dziś postanowiliśmy udawać ciszę rozwiązujesz krzyżówkę w magazynie sprawdzając kątem oka czy nie przyglądam się zbyt łapczywie modelkom na fotografiach za ich plecami port się odbarwia odkształca ciała nikną w swetrach ze sznureczków, węzełków oczu sieci nosisz taki sam omotuje niedbale twoje ramiona jakbym przed chwilą uratował cię z morza nawet włosów nie zdążyłaś wysuszyć przy kolejnym z haseł pstrykasz nerwowo długopisem - przecież nie musisz wszystkiego wiedzieć - uspokajam gdy ruchami ryby w panice usiłujesz wyślizgnąć się z tego wieczoru nagle nie do zniesienia Rozmowy z Niką, maj 2025
violetta Opublikowano 21 Maja 2025 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2025 Skomplikowane relacje, życie to bajka:)
Jacek_Suchowicz Opublikowano 21 Maja 2025 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2025 wszystko byłoby dobrze lecz jedno nie pasuje jak wyraz z innej bajki to słowo omotuje :)
Alicja_Wysocka Opublikowano 21 Maja 2025 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2025 @Naram-sin Wieczór, niby zwyczajny, a przecież coś tam się rwie pod spodem, lub zaciska. Sieć – piękna i niepokojąca jednocześnie. Niby cicho, a mocno, tyle skumałam.
andreas Opublikowano 21 Maja 2025 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2025 @Naram-sin Ciche dni miewałem często w swoich nieudanych małżeństwach. Wiersz świetnie to obrazuje.
Witalisa Opublikowano 21 Maja 2025 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2025 @Naram-sin – syrena nie usiedzi na kanapie Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
Dagna Opublikowano 21 Maja 2025 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2025 …pamiętam jak sugerowałam Autorce na ( innym portalu), aby uprościła przesadną, sztuczną wówczas metaforykę. To co obecnie pozostało, przeszło moje zdziwienie, to pisanie jest… martwe, a sięganie po deformację, jest tego tylko potwierdzeniem, że duch już nie iskrzy, ( cóż, przykro…) 1
Gość Opublikowano 21 Maja 2025 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2025 @violetta @Jacek_Suchowicz @Alicja_Wysocka @andreas @Witalisa @Dagna Miło było gościć. @DagnaJakaś pomyłka? Nie sądzę, abym miał przyjemność. Wiem, że krytyk i eunuch z jednej są parafii, ale żeby aż tak?
violetta Opublikowano 21 Maja 2025 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2025 @Dagna nie wolno nam ingerować w czyjąś świetność. Ale mam prawo powiedzieć, że nie podoba mi się. Czy wasza świętość idzie w parze z duchem świętym.
Witalisa Opublikowano 21 Maja 2025 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2025 @Dagna – przypadkowa "recenzja", chciałam tylko zobaczyć, kto się odniósł.
Dagna Opublikowano 21 Maja 2025 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2025 @violetta ??? Violu, nie rozumiem Twojej uwagi, to chyba nie o świetność miało chodzić… 1
violetta Opublikowano 21 Maja 2025 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2025 @Dagna a tak, świętość chciałam napisać :)
Dagna Opublikowano 21 Maja 2025 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2025 (edytowane) @Witalisa żadna „ przypadkowa” Witaliso, ta poezja jest na wskroś … znajoma, kobieca. P.S. Na innym portalu nawet był wiersz o Cummullusie… ;) Od maskarad wolę prawdę, bo kto tu wreszcie ma być wprowadzany w błąd, czytelnik?? Jemu się należy SZACUNEK. @violetta Violu, proszę Cię… świętością jest respekt wobec czytelnika a nie wprowadzanie go w błąd. ( Nie chcę już kontynuować tematu cudzych ustawek), pozdrawiam miło. Edytowane 21 Maja 2025 przez Dagna (wyświetl historię edycji) 1
violetta Opublikowano 21 Maja 2025 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2025 @Dagna facet niewiadomo komu oddaje cześć, to jest już niebezpieczne:)
Dagna Opublikowano 21 Maja 2025 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2025 @violetta … to nie jest mój problem Violu ;) pozdrawiam. 1
Gość Opublikowano 21 Maja 2025 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2025 Dla niektórych byłem ponoć dawnym użytkownikiem tego forum, plotka gminna niesie, że mam coś wspólnego z Patogenem AI, teraz Kopernik była kobietą. Nie zamierzam nikomu niczego udowadniać, bo tylko winni się tłumaczą, a zresztą to mnie nic nie obchodzi. Życzę miłej zabawy portalowym Poirotom, ja zamierzam zajmować się wierszami.
Dariusz Sokołowski Opublikowano 26 Maja 2025 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2025 Szukasz, kręcisz się, kluczysz, chowasz i próbujesz znaleźć w tym pisaniu. Jest ciekawie, intrygująco, miejscami świeżo, pretensjonalnie, ale i sztubacko. Jest próba poetyckiego statement’u w tym datowaniu, ale i brak konkretyzacji sytuacji, która przez opis zdaje się wykreowana. Życzę powodzenia.
Rekomendowane odpowiedzi