andrew Opublikowano 16 Maja 2025 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2025 ,,Boga się nie udowadnia, Boga się poznaje,, Ks.J.Twardowski świat zadziwia zachwyca i tych co Boga kochają i tych co nie WSZYSCY GO ZNAJĄ świat wspaniały cud czy wiara że powstał z tak wielu przypadków to nie utopia każdy listek owoc kwiat mrówka słoń biedronka ja ty on ona to cud miliardy czy nie za wiele tych przypadków Boga się nie udowadnia Boga się poznaje przez to co stworzył świat Boży cud 8.2023 andrew 3
Łukasz Wiesław Jasiński Opublikowano 16 Maja 2025 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2025 (edytowane) Po czynach poznacie człowieka, a więc: niech pan mi udowodni - co pan ostatnio zrobił dobrego dla innego człowieka? Łukasz Jasiński Edytowane 16 Maja 2025 przez Łukasz Jasiński (wyświetl historię edycji) 1
andrew Opublikowano 16 Maja 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2025 @Łukasz Jasiński Robię tak cały czas, podobnie jak większość ludzi. Pozdrawiam 1
violetta Opublikowano 16 Maja 2025 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2025 (edytowane) Boga się poznaje poprzez relacje z nim :) Edytowane 16 Maja 2025 przez violetta (wyświetl historię edycji) 1
Gość Opublikowano 16 Maja 2025 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2025 Bóg jest tak wielki że jest i Go nie ma tak wszechmogący że potrafi nie być więc nieobecność Jego też się zdarza stąd czasem ciemno i serce się tłucze (...) (...) tylko milczenie trwa u gwiazdy w górze i księżyc sprawiedliwy bo zupełnie nagi a ważki tak znikome że już wszystko wiedzą i liść ostatni brzęczy wprost z topoli że Nieobecny jest bo więcej boli. - ks. J. Twardowski, Nieobecny jest /fragmenty/
Łukasz Wiesław Jasiński Opublikowano 17 Maja 2025 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2025 @andrew Nie, proszę pana, proszę podać konkrety - dowody, samo gadanie o pańskim bogu niczego nie świadczy, dajmy mój przykład: obok mnie mieszka starsza pani i czasami wystawia śmiecie obok drzwi i przy okazji - wychodząc - wyrzucam je - bez żadnego przymusu. Łukasz Jasiński
andrew Opublikowano 17 Maja 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2025 @Łukasz Jasiński Jesteś dobrym człowiekiem. To jeden z dowodów . Pozdrawiam serdecznie Miłego popołudnia 1
Łukasz Wiesław Jasiński Opublikowano 17 Maja 2025 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2025 @andrew To nie jest dowód na istnienie pańskiego bóstwa, tylko: dowód na pańską hipokryzję - przewrotność, proszę mi odpowiedzieć na pytanie - co pan ostatnio zrobił dobrego - czynem! Nie, nie zmienię zdania w sprawie sekt monoteistycznych - judaizmu, chrześcijaństwa i islamu - pełno u nich paranoi (życie w nierealnym świecie), urojeń (mani prześladowczej) i dualizmu psychofizycznego (służenie dwóm panom - państwu i kościołowi). Łukasz Jasiński
andrew Opublikowano 17 Maja 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2025 @Łukasz Jasiński Już odpowiedziałem, wszystko co robimy od wstania jest dobre lub złe. Chyba nie ma czlowieka,który robi tylko rzeczy złe. czynności jest...czy warto wyliczać. Jeśli nie ma Boga to...uważasz, że powstałeś przypadkiem... Pozdrawiam serdecznie Miłego wieczoru 1
Łukasz Wiesław Jasiński Opublikowano 17 Maja 2025 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2025 (edytowane) @andrew Nie! Komu pan powiedział dziś... - Dzień dobry! Oto Słowo! Kogo pan dziś obdarzył uśmiechem? Oto Gest! I komu pan dziś pomógł? Oto Czyn! Niech pan zajrzy do słownika języka polskiego i niech pan wbije to sobie głowy - MEGALOMANIA! Poza tym: nie jesteśmy na per TY! Łukasz Jasiński Edytowane 17 Maja 2025 przez Łukasz Jasiński (wyświetl historię edycji)
andrew Opublikowano 18 Maja 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2025 @Łukasz Jasiński Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
Jacek_Suchowicz Opublikowano 18 Maja 2025 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2025 "Ale jesteś moim stworzeniem, któremu dałem życie i w którym jest Moja miłość. W którym jestem i chcę być, aby wypełnić je Sobą, przemienić i unieść na wysokość słońca. I umieścić w niebie przy Swym Sercu. Jesteś w pyle ziemi. Ale ona jest punktem twojego wyjścia, początkiem drogi, która kończy się na wysokości Mojego nieba. Otrzymujesz łaskę poznawania Mnie, także lepiej widzisz, kim jesteś. Dostrzegasz prawdziwą relację" 299 wt. 25 11 86, g. 12,15 Świadectwo Alicja Lenczewska 1
Rekomendowane odpowiedzi