Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Kwiatuszek Opublikowano 25 Kwietnia 2025 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2025 Próżno szukać kolorów w pudełku z ołówkami, a tak namalować chciałam cosik pastelami. Szary świt mi zagląda przez białą firankę. Jakby chciał tylko szkicem... W koszu stos zmiętych kartek. Może jednak spróbuję odcieniami szarości, odzwierciedlić ten widok, co się jawi za oknem. Sercem dzieło ubarwię, pocieniuję łzami, by krajobraz za szybą znów tętnił kolorami. 14
violetta Opublikowano 25 Kwietnia 2025 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2025 A tak ładnie się zielono i przebłyski kolorowych kolorów :) 1
Gość Opublikowano 25 Kwietnia 2025 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2025 Kolory mogą więc być potraktowane jako coś nadmiarowego i stać się wręcz rozpraszaczem przy próbie oddania istoty rzeczy. Zbędne jest romantyczne ubarwianie, zwłaszcza sercem i łzami.
Jacek_Suchowicz Opublikowano 25 Kwietnia 2025 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2025 więc przyjdź pomaluj mój świat pasteli u mnie dostatek ktoś talent dawno mi skradł malować nie potrafię bez liku zmarnuję kart tonę zużyję pasteli twój obraz będzie coś wart i pokój nam odmieni ... 1
Leszczym Opublikowano 26 Kwietnia 2025 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2025 @Kwiatuszek Leciusieńkie i urocze, to duża wartość !! 1
Rafael Marius Opublikowano 26 Kwietnia 2025 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2025 @Kwiatuszek Miło gdy ktoś ma kolorową ekspresję uczuć. 1
andreas Opublikowano 27 Kwietnia 2025 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2025 (edytowane) Powiedziałbym-bardzo miły wierszyk. Kolorysta choć daltonistą jest Bill w Kinszasie i na kolorach całkiem nie zna się to gdy nagą albinoskę ujrzał w wannie skłamał troszkę twierdząc że widział ją w pełnej krasie Pozdrawiam. Edytowane 27 Kwietnia 2025 przez andreas (wyświetl historię edycji) 1
Kwiatuszek Opublikowano 27 Kwietnia 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2025 @andreas Bardzo dziękuję, komentarz również wart serduszka:-) Pozdrawiam! @Rafael Marius Z tymi kolorami to różnie bywa, ale na pewno bardziej kolorowo;-) Dziękuję i pozdrawiam! @Leszczym Bardzo mi miło, że tak myślisz:-) Dziękuję i pozdrawiam! @Jacek_Suchowicz Dziękuję bardzo za uroczy wierszyk:-) Pozdrawiam! @violetta Szarość powoli odchodzą w niepamięć. Dziękuję i pozdrawiam! @Kwiatuszek @Robert Witold Gorzkowski @Natuskaa @Claire @Domysły Monika @Alicja_Wysocka Dziękuję za serduszka, pozdrawiam Was:-) @Kwiatuszek @Deonix_ Również dziękuję za odwiedziny! Pozdrawiam:-) 2
Tectosmith Opublikowano 26 Listopada 2025 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2025 @Kwiatuszek Ładny, melancholijny wiersz z ciepłą nadzieją na końcu. Podoba mi się ten pomysł kolorowania dnia własnym sercem, nawet jeśli świat za oknem jest szary. Pozdrawiam serdecznie. 1
Kwiatuszek Opublikowano 26 Listopada 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2025 @Tectosmith Czasem aż miałoby się chęć spróbować naprawdę. Dziękuję:-)
Rekomendowane odpowiedzi