Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Ewelina Opublikowano 29 Marca 2025 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2025 (edytowane) owe boskie ciało, bez skazy, w zbroi istnienia porywa się z sercem drżącym na wiatr i tańczy w takt rwanej muzyki tętnem pulsującej wewnątrz szkielet niby plastelina jakby pręt sztywny - metalowy wciąż łagodnie się wygina, nagły oddech żebra rozszerza i z piersi bielą jaśniejących kojący śpiew rozbrzmiewa na ciasno nawleczony sen powieki, ciężarem dotyku kładzie, włosy z czułością gładzi, ramiona ufnie otwiera - w skrzydła motyla zmienione... wiosna - pofrunąć już czas Edytowane 29 Marca 2025 przez Ewelina (wyświetl historię edycji) 12
violetta Opublikowano 29 Marca 2025 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2025 Bo ulotność nie tak szybko zniknie :) 2
Ewelina Opublikowano 29 Marca 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2025 @violetta i całkiem to dobrze:) 2
Jacek_Suchowicz Opublikowano 29 Marca 2025 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2025 wiosnę poczuło boskie ciało w myślach wiruje razem z miętą już się ujędrnia słodkie całe jak widać nie zostanie świętą :)) 3
Ewelina Opublikowano 29 Marca 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2025 @Jacek_Suchowicz Jakie giętkie podsumowanie:)) Dziękuję serdecznie Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
Rafael Marius Opublikowano 29 Marca 2025 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2025 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Na część osób pogoda ma duży wpływ. 1
Ewelina Opublikowano 29 Marca 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2025 @Rafael Marius Myślę, że na sporą część nawet:) Tak sądzę. Może nie każdy to dostrzega, ale na wiele osób pogoda/klimat wpłata. 1
Rafael Marius Opublikowano 29 Marca 2025 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2025 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Szczególnie na tych ze skłonnością do obniżonego nastroju. Wiadomo światło działa antydepresyjnie. U mnie to tylko na zasadzie empatii. Jak się innym z otoczenia nastrój polepsza to i mnie. 1
Ewelina Opublikowano 29 Marca 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2025 @Rafael Marius a to z tego wynika, że chyba musisz się wystrzegać ludzi z obniżonym nastrojem, bo empatia działa bez względu na rodzaj emocji. 1
Rafael Marius Opublikowano 29 Marca 2025 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2025 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Są dwa rodzaje empatii lustrzana i relacyjna. Ja mam tylko lustrzaną, a ona działa wyłącznie impulsowo. Otrzymujesz bodziec i przyjmujesz go lub odrzucasz. Choć to odrzucanie wymaga pewnej wprawy. Nigdy się nie utrwala. Ja kiedyś miałem hiper empatię i leczyłem się na to zarówno farmakologicznie jak przez psychoterapię zatem ogarniam ten proces dość dobrze od dawna. Inaczej nie mógłbym pracować jako terapeuta. Natomiast empatia relacyjna działa bardziej wyobrażeniowo i utrwala się nawet na kilka dni. Może też czasem dawać błędne sygnały ponieważ te osoby nie odczuwają emocji innych bezpośrednio, a jedynie ich subiektywne reprezentacje. 1
Alicja_Wysocka Opublikowano 29 Marca 2025 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2025 @EwelinaOstatnią zwrotkę zabieram do spania, pod poduszkę :) 2
Ewelina Opublikowano 30 Marca 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2025 @Alicja_Wysocka bardzo mi miło Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
moina Opublikowano 30 Marca 2025 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2025 @Ewelina Bardzo to dobre Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 1
Ewelina Opublikowano 30 Marca 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2025 @Domysły Monika bardzo się cieszę, że przypadło Ci do gustu Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Pozdrawiam serdecznie
andreas Opublikowano 31 Marca 2025 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2025 Dla mnie też ostatnia zwrotka. Pozdrawiam. 1
Ewelina Opublikowano 31 Marca 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2025 @andreas dziękuję za miłe słowa. Pozdrawiam wiosennie Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
Rekomendowane odpowiedzi