Wiechu J. K. Opublikowano 28 Marca 2025 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2025 (edytowane) niepotrzebny tu konwenans taki bywa czasem on biały przecież "h" czy "ch" "ż" a może "rz" morze przez samo zet a skądże przez er zet "ą", "ę", czy tak a może inaczej chce któż to wie "cz", "rz" i "sz" szeleszcząco zgrzytające "ź" i "ć", "u" i "ó", "ń" i "ś" całkiem niealfabetycznie zwyczajnie i gramatycznie zostało jeszcze "q" i "v", "l" i"ł" i na koniec dodać trzeba "x" i "y" zwykłe polskie abecadło może niegdyś z pieca spadło Edytowane 28 Marca 2025 przez Wiesław J.K. (wyświetl historię edycji) 4
Alicja_Wysocka Opublikowano 28 Marca 2025 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2025 @Wiesław J.K. Spadło, spadło i strasznie się potłukło, możliwe, że wszystkie orty, to skutki wypadku, pozdrawiam z uśmiechem :) 2
Wiechu J. K. Opublikowano 28 Marca 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2025 (edytowane) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. @Alicja_Wysocka To nie moja wina, to wiersz pana Tuwima przyplątał mi się do głowy z samego rana i wyszła z tego literowa kaszana...żarty żartami, po prawdzie tak było....hahahaha Dlatego zamieszczę tutaj wiersz tego sławnego poety: "Abecadło." Dziękuję za odwiedziny. :-) @Wiesław J.K. Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Edytowane 28 Marca 2025 przez Wiesław J.K. (wyświetl historię edycji)
Alicja_Wysocka Opublikowano 28 Marca 2025 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2025 @Wiesław J.K. Wiesławie, a skąd brać pomysły na pisanie, od kogo uczyć się pisania? Podziwiam za odwagę tych, którzy nie czytają uznanych, bo wolą sami napisać. Jakieś przykłady chyba należy mieć. Od kogo się uczyć? No chyba od tych, którzy to potrafią, czym ich więcej, tym lepiej, od każdego coś. Jestem zapatrzona w gwiazdy, chociaż dosięgnąć się ich nie da, ale dziękuję za to, że są, Miłego dnia :) 2
Wiechu J. K. Opublikowano 28 Marca 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2025 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. @Alicja_Wysocka Alicjo! W rzeczy samej masz słuszność, że uczymy się od tych już uznanych i zapewne oni również brali przykład od innych. Wena oczywiście odgrywa sporą rolę w pisarskim tworzeniu. Niesamowite jest to i wydawać by się mogło, że powinno brakować pomysłów i konceptu na nowatorskie pisanie, jednakże jest odwrotnie i pomimo pewnych powtórzeń, nie plagiat, wciąż można coś nowego napisać. Przypomina mi to studnię bez dna z której można czerpać życiodajną wodę bez końca. Gwiazdy są w zasięgu wzroku, a wzrok wydaje się szybszy od światła. Serdeczności! :-)))
Annna2 Opublikowano 16 Października 2025 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2025 @Wiesław J.K. fajny, pomysłowy, a nasz język to piękny jest, tyle w nim możliwości 1
Wiechu J. K. Opublikowano 16 Października 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Października 2025 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. @Annna2 Język polski dla mnie to najpiękniejszy język świata. Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 1
Łukasz Wiesław Jasiński Opublikowano 19 Października 2025 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2025 @Alicja_Wysocka Po prostu trzeba mieć samoedukacyjną wiedzę - pozasystemową, ogromne doświadczenia życiowe, zmysł analityczny, obserwacyjny i krytyczny i osobisty warsztat literacki - sam talent nie wystarczy. Łukasz Jasiński 1
Tectosmith Opublikowano 19 Października 2025 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2025 @Wiesław J.K.Ciekawe rozważania nad alfabetem. Pozdrawiam serdecznie. 1
Wiechu J. K. Opublikowano 19 Października 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Października 2025 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. @Tectosmith Dzięki! Zapewne nie miałem nic innego do roboty i tak coś tam mi się nabazgroliło! Pozdrawiam! Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 1
Rekomendowane odpowiedzi