Ten utwór został doceniony przez użytkowników. mariusz ziółkowski Opublikowano 23 Marca 2025 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2025 gdybym był kwiatem nie pisałbym wierszy zawsze zazdrościłem im radości i wiem dlaczego nie lubię wazonów gwiazdy są mądrzejsze jednak nigdy nie zakwitną na mojej łące dostaną staw by mogły widzieć co tracę 12
beta_b Opublikowano 23 Marca 2025 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2025 Ładne, choć gorzkie bez radości i marzeń, a gwiazdy jak dom - tylko w odbiciu. Smutny, zawiedziony? bb 1
mariusz ziółkowski Opublikowano 23 Marca 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2025 @beta_b Są chwile, kiedy trzeba zdać sobie sprawę z tego, że nie można mieć wszystkiego, ale pomarzyć nikt nam nie zabroni. Dziękuję za komentarz i pozdrawiam serdecznie.
andreas Opublikowano 23 Marca 2025 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2025 "Nie jestem trawą, kwiatem ni ptakiem, ale uczonym starym bydlakiem. Świństwo niejedno mam na sumieniu, nadmiar w wygodach, nadmiar w jedzeniu, a jednak kiedy pociągnę nosem i zapach wiosny w nozdrzach poniosę, czuję się trawą, kwiatem i ptakiem, choć jestem tylko starym bydlakiem." - Sztaudynger Pozdrowionka. 4
mariusz ziółkowski Opublikowano 23 Marca 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2025 @andreas ... a jednak można... świetny cytat. Dzięki i pozdrowionka. 1
Wiechu J. K. Opublikowano 23 Marca 2025 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2025 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. @mariusz ziółkowski Wiersz klawy, czytałem kilkanaście razy, wybacz, ale puentę odesłałbym w gwiazdy. Pozdrawiam Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 1
mariusz ziółkowski Opublikowano 23 Marca 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2025 @Wiesław J.K. Dzięki za czytanie. Masz trochę racji z puentą. Jest ona jednak trochę przekorna i wysłana dosłownie tam gdzie piszesz. Pozdrawiam. 1
lena2_ Opublikowano 23 Marca 2025 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2025 Kwiaty nie wiedzą, że są takie piękne i w tym tkwi ich piękno:): a człowiek dywaguje całe życie:) świetny wiersz::) 2
mariusz ziółkowski Opublikowano 23 Marca 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2025 @lena2_ Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Tak dla nich lepiej. Dziękuję za miłe słowa. Pozdrawiam.
Alicja_Wysocka Opublikowano 23 Marca 2025 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2025 @mariusz ziółkowski Kwiaty w wazonie żyją krócej, ale żywe czy cięte, i tak umrą. A gwiazdy są wieczne, Wiersze żyją dłużej niż ludzie, choćby w książkach czy tutaj. Serdeczności :) 1
mariusz ziółkowski Opublikowano 23 Marca 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2025 @Alicja_Wysocka Pozostaje więc pisać wiersze. Dziękuję za odwiedziny i pozdrawiam również serdecznie.
Nata_Kruk Opublikowano 23 Marca 2025 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2025 (edytowane) @mariusz ziółkowski ... za domem, nad stawem, najlepiej się.. marzy.. do tego gwiazdy "pod ręką", bo w stawie i nie trzeba już głowy zadzierać w górę, żeby na nie popatrzeć. Dołączam także do słów Leny2. Bardzo fajnie to poskładałeś... i ten wstęp o byciu kwiatkiem... w zasadzie.. nie byciu.. dzięki temu czytam co czytam... :) Pozdrawiam. Edytowane 23 Marca 2025 przez Nata_Kruk (wyświetl historię edycji) 1
mariusz ziółkowski Opublikowano 23 Marca 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2025 @Nata_Kruk Liczyłem na to, że wiersz zostanie właśnie w taki lub podobny sposób odczytany. Cieszę się więc bardzo z Twojego komentarza. Dziękuję i pozdrawiam serdecznie. 1
Jacek_Suchowicz Opublikowano 24 Marca 2025 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2025 kwiaty nie wiedzą że są piękne a wiersze mnóstwo ludzi pisze gwiazdy dostały staw w prezencie by własne piękno ujrzeć w ciszy :))) 1
mariusz ziółkowski Opublikowano 24 Marca 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2025 @Jacek_Suchowicz Dziękuję za rymowaną "ilustrację" wiersza i odwiedziny. Pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi