Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

myślałam, że pierwsza strofa będzie moją ulubioną... przeczytałam dalej i nie umiem wybrać. i nawet nie chcę. Świetny wiersz, a puenta... wiem, że Twoja, ale czuje jakby była moja.

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnie komentarze

• Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Witaj - dziękuje za przeczytanie i komentarz -                                                                                    Pzdr.uśmiechem. @Domysły Monika - @Rafael Marius - dziękuje serdecznie - 
    • @Łukasz Jasiński - dziękuje - 
    • Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Hania Rani też ;))  

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

• wczesny poranek    z mroku wychodzi świat  poświata wschodzącego  słońca podkreśla  mijane piękno  drzewa kwiaty zieleń  powoli się wynurzają  piękne dywany jak w bajce  cisza prowadzi alejami  w duszy radość istnienia  to Twój dar Panie  wszystko podarowałeś  po ludzku darmo  za miłość do Ciebie i bliźniego    czuję radość  czy może być coś piękniejszego  nad cud istnienia  rozpływam się  w myślach o Tobie nas    chwała Tobie Panie    3.2025 andrew  Piątek, dzień wspomnienia  męki i śmierci Jezusa       
    • @Deonix_ No brawo :) @Yassamet Deo już Ci sporo powiedziała, jeśli zależy Ci na melodii wiersza, weź to pod uwagę. Zauważyłam też, że pracujesz nad dwoma rymami w jednej zwrotce, jak np. w ostatniej. proszę - broczę serca - przędza. Chociaż rym jest niedokładny (to bardzo dobrze) z powodzeniem wystarczyłby jeden na zwrotkę. Masz w takim wypadku więcej swobody, a po drugie, rym mniej "chlapie po uszach" nie jest taki agresywny. Mam nadzieję, że się nie obrazisz. Prosiłaś o wskazówki, zatem życzę powodzenia :)
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...