Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Zgłoś

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnie komentarze

• Już pisałem.  Piękny  ;)
    • Śniłem cię — jak śni się zapach nieznanej jeszcze skóry, nim dotknie go wieczór w niepojętym geście światła. Twoje imię nie padło ani razu — a jednak w każdym drgnieniu powieki odnajdywałem jego cień. Byłaś tylko spojrzeniem, które zatrzymałem zbyt długo — i właśnie to „zbyt” zaczęło we mnie pulsować. Nie wiem, czy to grzech — czy tylko światło odbite w źrenicach, które wiedzą więcej niż chciałyby przyznać. Czasem myśl o tobie jest jak tkanina — przeźroczysta, chłodna, lecz przyciąga ciepło dłoni, której nigdy nie miałem odwagi położyć. Między nami jest przestrzeń wypełniona nieobecnością — tak gęsta, że mogłaby być dotykiem. Kocham cię z daleka — nie przez brak bliskości, ale przez bliskość, której nie wolno było spełnić. A jednak czasem, gdy noc oddechem rusza firankę, mam wrażenie, że byłaś tuż obok — i tylko niedomknięty wers nas dzieli.
    • @Robert Witold Gorzkowski aż musiałam zerknąć Kto ten wiersz napisał  Czy aby napewno Roma

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Są mężczyźni którzy lubią jak się z nimi robi co się chce czyli wszystko  Więc spokojna Pana rozczochrana głowa  My kobiety od wieków znamy takie sztuczki i zaklęcia jakie się najtęższym "fizjologom" nie śniły 
    • Nie ulega wątpliwości że robią z nami to co chcą. @Gosława brawo, tylko też nie możemy nikogo ograniczać.
    • Bardzo szeroko Romeczko tym wierszem otworzyłaś furtkę  Pytanie tylko czy jesteś na "To" gotowa  Bo zapewniam Cię że będzie się działo  Oj będzie  Wejdź w ten poetycko duchowo mimo wszystko szalony świat przez drzwi a nie tak jak ja kiedyś razem z futryną

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

• Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...