joaxii Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 pamiętam tylko zapach bólu głowy chińską herbatą kapiący na spodek czoła pamiętam by przeciąć niebieską wstęgę w nadgarstku otwierając epilog czy prolog pamiętam naruszające moją przestrzeń powietrzną oddechy nanizane na nitki nerwów ...? [sub]Tekst był edytowany przez joaxii dnia 22-12-2003 17:25.[/sub]
Kai_Fist Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 a to... mi się podoba... zaintrygowało mnie i ciekawe do tego :)
magda Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 2, 3 i 4 zwrotka kapitalna. Nie jestem pewna co do pierwszego wersu, wydaje mi się niepotrzebny, troszkę łopatologiczny, reszta o wiele lepiej porusza się po zagadnieniu i sam wiersz jest pytaniem. Tak samo z tytułem. Świetnie się czyta, z wielką przyjemnoscią zabieram :)
Magdalena C Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Jakoś też mi nie pasuje to pytanie na początku. Oszpeca wiersz, a szkoda, bo sam utwór jest niebanalny. Świetna forma. No i te trafne przenośnie. Jest mój :-) Dziunia Ps:kocham chińskie jedzenie Peace
joaxii Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Macie rację, wywalam tytuł i pierwszy wers (szkoda, że tu się nie da). Dzięki za komentarze. Pzdr - j
Adam_Szadkowski Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Bardzo mi sie podoba, ale... ostatnia strofa... "to nie tak miało być" - takie utarte zakończenie, bez zaskończenia - wszystko mi psuje. Ale ucinam ja sobie i jest OK:) Adam
magda Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ale to jest piękne Oyey, ojej... nanizane oddechy na nitki nerwów - kapitalne. Nie znasz się. Potępiam. [sub]Tekst był edytowany przez magda dnia 29-09-2003 19:15.[/sub]
Tommy Jantarek Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. no to właśnie jest Oyey o torturze wschodniej:)) ja zawiodłem sie na polonistach, że wielbią literaturę kraju łamiącego nie tylko prawa człowieka, ale i prawa konstytucyjne i to w imie walki o demokrację [sub]Tekst był edytowany przez Tommy Jantarek dnia 30-09-2003 01:30.[/sub]
joaxii Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Pragnę wyjaśnić, że ten wiersz w żadnym razie nie miał być polityczny, a skoro za taki jest uważany odbieram to za osobistą klęskę twórczą. Poza tym w rzeczy samej dokonałam w nim cięć wielu. Szkoda, że tego nie zobaczycie ;) Pzdr, j.
anetzka Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Oprócz końcówki jest świetny..rozumiem o co w nim chodziło..jeśli bys kiedys potrzebował pogadać-2991025
Rekomendowane odpowiedzi