Leszczym Opublikowano 19 Marca 2025 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2025 (edytowane) Biegał taki jeden na końcach kortu. Od lewej do prawej, machał rakietą. Paradował po trawie, hasał po mączce. Naganiał się tyle, że właściwie płuca wypluwał. Nawykrzykiwał się. Zęby zaciskał jak nikt. Dyszał jak mało kto. Piłki serwowane przez przeciwnika no to naprawdę niejednokrotnie trafiały po liniach nawet. Przeciwnik umiał, bo naprawdę umiał grać w tenisa, jego technice nie można niczego odmówić. No a potem ten nasz zadziorny tenisista, fakt nieziemsko zmęczony, który notabene za wszelką cenę przegrać nie chciał, zaczął seryjny cykl marzeń o krótkiej piłce. W krótkich słowach krótka piłka i zrobione, a szala meczu przechylona w korzyść bezsprzeczną. Warszawa – Stegny, 19.03.2025r. PS. Napisane w 2 minuty ;)) Edytowane 19 Marca 2025 przez Leszczym (wyświetl historię edycji) 2
Marek.zak1 Opublikowano 19 Marca 2025 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2025 Jako były wyczynowy tenisista przyznam, że w wersji werbalnej, nie bardzo rozumiem, ale autor pewnie miał coś na myśli, do czego nie doszedłem. Pozdrawiam. 1
Leszczym Opublikowano 19 Marca 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2025 @Marek.zak1 A ja właśnie miałem nadzieję, że jako amator tenisa swego czasu, kolega po fachu mnie lepiej zrozumie :)) Pozdrawiam.
Rafael Marius Opublikowano 19 Marca 2025 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2025 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dawno tego określenia nie słyszałem. Kiedyś było bardzo modne. W tenisa grałem może ze dwa razy to się nie znam. 1
Leszczym Opublikowano 19 Marca 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2025 @Rafael Marius A, daj spokój, to jakaś mitomania się wręcz robi :)) 1
Rafael Marius Opublikowano 19 Marca 2025 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2025 @Leszczym Może tu chodzi o umiejętność szybkiej i błyskotliwej argumentacji, która szybko przychyla szalę zwycięstwa na naszą korzyść. 1
Leszczym Opublikowano 19 Marca 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2025 @Rafael Marius No trochę w tekście mi o to chodziło. Takie dobre i celne i skuteczne zagranie. No nie wiem takie skrócenie dystansu. 1
Rafael Marius Opublikowano 19 Marca 2025 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2025 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Z jakąś panią może w tańcu i nie tylko. 1
iwonaroma Opublikowano 19 Marca 2025 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2025 Uwielbiam tenis - oglądać :) (nigdy nie grałam) - krótkie piłki - ciężko odegrać, tak zresztą jak w życiu 1
Leszczym Opublikowano 19 Marca 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2025 @Rafael Marius O na przykład tak :) @iwonaroma To ogólnie nazywa się drop shot, ale tutaj chciałem użyć terminu krótkiej piłki :)) 2
Gosława Opublikowano 19 Marca 2025 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2025 Michaś teraz się tu na czas pisze? No patrz jak się przez te kilka miesięcy Łap Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 1
Leszczym Opublikowano 19 Marca 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2025 @Gosława Różnie się pisze, 2 minuty to w sumie dużo na tekst ;)) A Koleżanki dobrze się wspomina :)) I właściwie cieszy, że są gdzieś tam...
Gosława Opublikowano 19 Marca 2025 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2025 @Leszczym hahaha jak zawsze spolegliwie Oj Michaś Michaś Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Koleżanka czasami zerka i miło wspomina niektórych wierszujących 1
Leszczym Opublikowano 19 Marca 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2025 @Gosława A daj spokój Reni, kompletnie już nic nie rozumiem. To forum jest dla mnie nieodgadnione ;))
Rekomendowane odpowiedzi