Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Jacek_Suchowicz Opublikowano 17 Marca 2025 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2025 Alicji W. Ala ma kota czy kot ma Alę? Na pozór niby drobny niuans, nikt przecież o tym nie myśli wcale, lecz Ala na to jest bardzo czuła. Kot: miły, czarny, zielone oczy, futro mięciutkie i długi ogon. Lubi się łasić, czasem gdzieś skoczy, lecz zawsze prosto - a nigdy obok. Fiś on się zowie wrażliwy bardzo i dobry wiersz go zawsze wzruszy. Gdy wiersz przeczyta staje się hardy i zaraz Ala pieścić go musi. Wiersz ma być świeży jak ta bułeczka, by dał się chrupać rymem dobranym, z treścią słodziutką - jak szklanka mleczka. Ma być pisany zawsze w poranek. Kocur od razu mruczy radośnie, smyrając czule jest taki fajny. Najwyższa pora sekrecik odkryć - ten kocur Ali jest wirtualny! Tak sobie żyją całkiem układnie, choć związek dziwny ma parę zalet. Lecz nie wnikajmy szczegóły w żadne: Ala ma kota czy kot ma Alę? 11
any woll Opublikowano 17 Marca 2025 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2025 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 1
poezja.tanczy Opublikowano 18 Marca 2025 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2025 @Jacek_Suchowicz Wirtualne, to marzenie to jest Ali, pocieszenie I niestety takich Al jest więcej M. 1
andreas Opublikowano 18 Marca 2025 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2025 Aż z łezką w oku wspomniał mi się mój pierwszy elementarz Mariana Falskiego i nauka abecadła. "Abecadło z pieca spadło" miłości uczyć chciał Staś z Mysiadła więc z Ewką zaczął od abecadła w biodrach zwichnął jej cud-nóżki także obił ich dwa brzuszki choć przecież wcale z pieca nie spadła Pozdrowionka. 1
andrew Opublikowano 18 Marca 2025 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2025 @Jacek_Suchowicz Gdy kot Alę denerwuje, to go zawsze resetuje Pozdrawiam serdecznie Miłego dnia 1
Alicja_Wysocka Opublikowano 18 Marca 2025 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2025 @Jacek_Suchowicz raz na zawsze, ustalmy proszę Ala ma kota i zwie go Fisiem wyłącznie we łbie, kto chce niech wierzy razu pewnego, zwyczajnie przyszedł i tak już został, śpi bardzo długo za to kochani, grasuje nocą gania za rymem, boi się mszy o co mu chodzi, powiedzcie, o co? Dziękuję Jacku :) 1
Jacek_Suchowicz Opublikowano 18 Marca 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2025 @Alicja_Wysocka on poznał twoje możliwości i do pisania chce cię zmusić gdy nic nie wstawiasz to się złości i rymy gania tak jak głupi a ty te rymy mu ogarnij trochę gadżetów do nich dodaj pewno jak zwykle zrobisz fajnie tak aby grały same słowa :)) 1
Alicja_Wysocka Opublikowano 18 Marca 2025 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2025 @Jacek_Suchowicz Tylko te rymy tak pogania bo wie jak bardzo wiersze kocham, że ciągle jestem niewspana i przez to muszę być na prochach no i przewraca stoły, stołki więc muszę się sprzątaniem zająć i choć tabletki mam na spanie, to przez hałasy śpię jak zając 1
Jacek_Suchowicz Opublikowano 18 Marca 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2025 ciekawe jakie bierzesz prochy że stoły stołki on przewraca uzależnienie pomyśl o tymi a może ty masz tylko kaca i niekoniecznie z alkoholu moralny też się czasem trafia dalej nie drążę leż w spokoju smakiem ukoi mnie ratafia :)) 1
Nata_Kruk Opublikowano 18 Marca 2025 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2025 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Jacku... wg mnie, oboje mają siebie po troszeczku nawzajem...:) no bo przecież... Lekka, zwiewna treść i daje uśmiech. Pozdrawiam. 1
Jacek_Suchowicz Opublikowano 18 Marca 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2025 @Nata_Kruk powiem otwarcie i się nie wstydzę że o ten uśmiech właśnie mi idzie czasem się trafi temat poważny z uśmiechem czytać jest dużo raźniej :) 1
Alicja_Wysocka Opublikowano 18 Marca 2025 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2025 (edytowane) @Jacek_Suchowicz oj miły Jacku, że tak powiem jestem w temacie oblatana ziółka i magnez plus B szóstka, i nadal nie śpię aż do rana melatonina nic nie daje wszystko przez rymy, bo po głowie jeżdżą na łyżwach, nieprzerwanie uzależniły mnie, się dowiedz jak nie przestanę raczej trafię najpewniej gdzieś do wariatkowa, jeśli mnie nie ma, to zgadliście gdzieś przed rymami znów się chowam :) Edytowane 18 Marca 2025 przez Alicja_Wysocka (wyświetl historię edycji) 2
Rafael Marius Opublikowano 18 Marca 2025 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2025 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. U niektórych to rzeczywiście trudno dociec kto kogo ma. 1
Jacek_Suchowicz Opublikowano 18 Marca 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2025 @any woll dzięki Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. np. Al Capone :)) Dzięki 1
Wiechu J. K. Opublikowano 19 Marca 2025 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2025 @Jacek_Suchowicz Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. @Jacek_Suchowicz 2
Rekomendowane odpowiedzi