Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnie komentarze

• @Manek  Chyba się napracowałeś, odszukałam co to są fonemy. Znowu się czegoś nowego dowiedziałam. Jak dla mnie, większe operowanie dźwiękiem niż słowem :)
    • Bardzo ładne. Takie majowe ;) 
    • nie ma pustych chwil w każdej jakaś myśl nie ma zbędnych słów każde coś warte   nie ma słabych dni są tylko ich cienie nie ma że coś boli jest niewiadoma   nie ma miłości bez uczucia to jej brama nie ma że coś dokucza to tylko niedola   nie ma kłamstw to poczucie winy nie ma uśmiechów które milczą   nie ma wiedzy  która wie więcej niż sprzeczności że to coś to jest to   nie ma człowieka który się boi są tylko momenty w które nie wierzy      
    • Mówi naraz zamyślona Lotta z Tara; przeleciała mi nad głową boćków para. Nie tym korytarzem wybrały się w parze. A do tego nawet w locie zgodna para.  
    • Rozprute zeszyty   Wszetecznego morza ławicą srebrzyście, Spod niebios podwalin, gdzie piekło i czyściec, Dyktandem ciasnocząc sercowicz gorzkawy Tam sterczy i w tymże się pławi.   I toczą się, toczą się, toczą się słowa. Na co dzień te same i ciągle od nowa. Zakrzepłe jaskółki przykute do myśli. Przecudnie się nimi bożyści.   Przebiegły spiritus a dymi jak tytoń, Żonglować swawolnie już prawdą zabitą. Pojęcia, wyrazy, parole się pisze – Wsłuchajcie się w słowa hołysze.   W Jerycho zatrąbi – zakładam na uszy Tłumiki kruchawe, bo nie chcę im służyć, Rozkładam na cząstki fonemy – tą wiedzę, Nie wiedząc co miałbym powiedzieć.   I czytam w nić pereł, kołtunem spowity, Rozprute zeszyty.     Marek Thomanek 22.08.2024    
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...