Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

No chyba nadal jesteś przecież :) Jeśli cyferki przy nicku to Twój rocznik, to tym bardziej :)   
    • @Berenika97Bereniko, bardzo dużo pracy włożyłaś w ten wiersz i Mój zachwyt jest bliski oczarowania - przez wiele lat miałam akwarium, bardzo duże z panoramiczną szybą, taką wypukłą jak ma samochód. Moi goście chyba bardziej przychodzi posiedzieć przy nim niż ze mną.  Twój wiersz pisałaś równiutko, 10 -tką, ze średniówką po 5 - brawo!  Wiesz, tylko taka drobna myśl mi przyszła — w paru miejscach masz rymy bardzo bliskie (typu drogi–trwogi). To oczywiście działa, ale gdybyś kiedyś miała ochotę się pobawić, to spróbuj poszukać mniej oczywistych  potrafią dodać wierszowi jeszcze więcej świeżości.   Ściskam :)  
    • Piękne :)  Acz długich sukienek nie lubię, wolałabym przyjść nago :)  Ale może dla Peela to symboliczne.  Mimo wszystko przemawia do mnie ten wiersz i bardzo mi się podoba.    Pozdrawiam   Deo
    • @Christine   Bardzo dziękuję!  Oczywiście można i tak! :)  Pozdrawiam.  @Deonix_   Bardzo dziękuję!    Ślicznie dziękuję za tak miłe słowa!  Ja też lubię akwarele, sama lubiłam nimi malować, jak byłam młoda. :)  Serdecznie pozdrawiam. :) 
    • Świetna miniatura, aż czuć ten żal i smutek spływające wraz ze strugą deszczu,  ale (tak jakby) zostawiające jeszcze rysę, ślad na sercu.  Bliska jest mi ta symbolika, w ogóle lubię też akwarele, za ich powietrzność, szklistość, przezroczystość właśnie.  Aczkolwiek (abstrahując od treści wiersza teraz) na deszcz w tym roku to niecierpliwie czekam, bo czuję się jakoś przesuszona. Poza tym - taka pogoda jak teraz mimo że niby "ładna", to życia niestety nie daje...    Pozdrawiam już majowo :)    Deo
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...