Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Historia edycji

Należy zauważyć, że wersje starsze niż 60 dni są czyszczone i nie będą tu wyświetlane

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnie komentarze

• to uśmiechnięte dziś i jutro nawet gdy wzlecą nie zobaczą mogą połamać swoje piórka dziś trudno żyć jest nawet ptakom   pozdrawiam
    • @Naram-sin Są i chwile relaksu    Pozdrawiam

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

• ,, Boże, mój Boże, czemuś     mnie opuścił ? ,, Ps. 126    było tak pięknie  i nagle grom z jasnego nieba  dlaczego na mnie  tylu przyjaciół bliskich  porwał ich wiosenny wiatr     są chwile gdy  odwracają się od nas  góry doliny piękne krajobrazy  jesteśmy ślepi  nic nie cieszy topimy się ...  chcielibyśmy...    zawierzam Bogu  nigdy nie opuszcza  poprowadzi do słońca  zobaczę piękno świata    Jezu ufam Tobie    4.2025 andrew Piątek, dzień wspomnienia   męki i śmierci Jezusa   
    • po uśmiechu chcę zawierzyć twarzy znanej jak z przyjaźni jednak ócz kul uszek mierząc powinienem guzik płaszczyć; amor ryku, choć nie w rzędzie Peru-kowych, włoskich ubrań; wśród syndyka lekko'niemniej święcąc pomnić zegar'mistrza pragnę szczerze czcić papieża żeby 'wspólnych' głosił wieści; q wracaniu gdzie płoń zjeżdża gdy Naszego czas przemieścił  

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

• Źle napisany, a w ogóle to są ciekawsze tematy niż takie pobieżne, polityczne malkontenctwo. Efekt humorystyczny może i byłby... jakiś, gdyby uwagi czytelnika nie przykuwały ewidentne braki w warsztacie (brak rytmu, słabe rymy). Satyra wymaga maestrii pióra i pewnej błyskotliwości, inaczej wychodzi gniotek, który nikogo nie bawi.
  • Dodaj nową pozycję...