Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Dominika Moon Opublikowano 4 Marca 2025 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2025 A może by tak spróbować jeszcze raz Zbudować przezroczysty świat Wziąć kilka tabletek do ust I zamknąć barykady słów I wzlecieć w betonowy sen I roznieść szarobury gest A może zebrać nadzieję w zimną dłoń I przenieść na góry pusty ląd *** Pusty ląd 10
Wiechu J. K. Opublikowano 4 Marca 2025 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2025 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. @Dominika Moon Nie warto! Jednakże warto pamiętać, że po burzy świeci słońce. Pozdrawiam Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 2
Dominika Moon Opublikowano 4 Marca 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2025 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Witaminy warto brać, szczerze polecam ;) pozdrowienia 2
Wiechu J. K. Opublikowano 4 Marca 2025 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2025 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. W tym przypadku zgoda, lecz nie za dużo, tak z umiarem, no chyba, że są to witaminy naturalne - warzywa, owoce, czyli tak zwane zdrowe pożywienie. 2
Dominika Moon Opublikowano 4 Marca 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2025 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Się wie Pejoratywność niech w szklance zostanie, prawie jak osad nie do wyczyszczenia. 2
Wiechu J. K. Opublikowano 4 Marca 2025 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2025 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. @Dominika MoonJasne! Szklankę zawsze można nową kupić, a nawet najdelikatniejszy uśmiech rozwesela duszę. Pozdrawiam 2
moina Opublikowano 4 Marca 2025 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2025 @Dominika Moon Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. a może - tu jest wybór pusty ląd - puste można wypełnić nawet gdy zmine dłonie, zresztą zimne dłonie najładniej budują "przestrzeń" Dla mnie zamknęłaś wiersz dobrym przekazem. Pozdrawiam Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 1
andreas Opublikowano 5 Marca 2025 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2025 Ten "przezroczysty świat" skojarzył mi się ze szklanymi domami Żeromskiego. „Przedwiośnie” duch Żeromskiego z nieba Lizbony zobaczył z cegły spleśniałe domy szybko zmienił okolicę z ulgą fruwał w Ameryce gdzie higieniczne szkło i betony Pozdrowionka. 1
Rafael Marius Opublikowano 5 Marca 2025 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2025 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ja należę do tych bardziej przezroczystych to bym pasował. 1
Dominika Moon Opublikowano 5 Marca 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2025 @Domysły Monika Według mnie na tą nadzieję czeka się nieco dłużej to i dłonie do tego czasu zmarzną Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję za miłe słowo Moniko Pozdrowienia! @andreas A to porównanie z kolei kojarzy mi się z Holandią i wielkimi oknami. Dziękuję, pozdrowienia @Rafael Marius w takim razie gratuluję 2
Rafael Marius Opublikowano 5 Marca 2025 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2025 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. A dziękuję. Taki się urodziłem i tak już zostało. Ludzie mówią, że jestem bardzo czytelny. 1
Dominika Moon Opublikowano 5 Marca 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2025 @Rafael Marius To dobra oznaka. Mam nadzieję, że i poczytalny Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Pozdrawiam:) 1
Jacek_Suchowicz Opublikowano 5 Marca 2025 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2025 a może stale trzeba próbować robić to wszystko aż do skutku wyrzucą drzwiami oknem od nowa włazić - budować już bez pustki i w pustą dłoń nadzieje zebrać a góry przenieść jeśli trzeba pozdrawiam 1
Dominika Moon Opublikowano 5 Marca 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2025 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję za ten komentarz – pięknie rozwija myśl wiersza i dodaje otuchy.. Zawsze warto próbować Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Pozdrowienia!
Mitylene Opublikowano 25 Marca 2025 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2025 @Dominika Moon ciekawy motyw wzlotu w betonowy sen. Widać wahanie podmioru lirycznego odnośnie wyboru decyzji. Smutne wersy, chociaż w końcowych tli się nadzieja. Pozdrawiam 1
Dominika Moon Opublikowano 25 Marca 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2025 @Mitylene Dziękuję za czytanie! Trochę jak Ikar.. tylko z dodaniem ściany. Pozdrowienia Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
Rekomendowane odpowiedzi