Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Ewelina Opublikowano 21 Lutego Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 21 Lutego (edytowane) biegnę między bulwarami spojrzeń... cóż miasta i oddane zaufania cóż mi tęczowa nić romantyczne wieczory nie dla mnie słońce jak cytryna na horyzoncie i zachodni sznyt cóż mi... słowa niosą zbyt lekko treści brać je do serca - nieuniknione a ciężkie jak burza i grad na niebie weneckim Edytowane 22 Lutego przez Ewelina (wyświetl historię edycji) 21
FaLcorN Opublikowano 21 Lutego Zgłoś Opublikowano 21 Lutego @Ewelina życie to meksyk my losem targani jak chmury nawet na niebie weneckim pozdrawiam 1
Ewelina Opublikowano 21 Lutego Autor Zgłoś Opublikowano 21 Lutego @violetta ja też Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 1
Rafael Marius Opublikowano 21 Lutego Zgłoś Opublikowano 21 Lutego Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. I nie dla mnie również. Zresztą ja nigdy nie byłem romantyczny, co najwyżej sentymentalny. 2
Ewelina Opublikowano 21 Lutego Autor Zgłoś Opublikowano 21 Lutego @Rafael Marius a ja nadal się się zastanawiam czy jestem romantyczna czy jednak tylko sentymentalna. Wciąż się waham. 1
Rafael Marius Opublikowano 21 Lutego Zgłoś Opublikowano 21 Lutego Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Rozumiem. U mnie to jasne jak słońce. Już w liceum było oczywiste. W podstawówce też, choć wtedy jeszcze o tym nie wiedziałem. 1
Ewelina Opublikowano 21 Lutego Autor Zgłoś Opublikowano 21 Lutego @Rafael Marius to dość szybko:) Ja, może zbyt analitycznie podchodzę do tego zagadnienia, co utrudnia ocenę i powiększa mój dylemat. 1
andreas Opublikowano 21 Lutego Zgłoś Opublikowano 21 Lutego Byłem w Wenecji, a niebo było akurat takie jak woda w Canal Grande. Z dodatkiem herbicydów gondolier pół-Wiking z Wenecji chciał łajbą tknąć brzegów choć Szwecji za sukces dawną modą wzniósł toast morską wodą odpłynął w świat Borgi Lukrecji Pozdrowionka. 2
Rafael Marius Opublikowano 21 Lutego Zgłoś Opublikowano 21 Lutego Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Też nie miałem po kim odziedziczyć, bo u mnie w rodzinie jak okiem sięgnąć w przeszłość sami pragmatycy, ci co znają tylko szkiełko i oko. W sumie typowe dla wielonarodowego warszawskiego mieszczaństwa. Powiem Ci, że na skali romantyczność to z całego towarzystwa jestem najdalej od punktu zero, ale i tak dość blisko. Jak analitycznie to nie romantycznie, czyż nie? 1
Ewelina Opublikowano 21 Lutego Autor Zgłoś Opublikowano 21 Lutego @Rafael Marius tak myślę, że kobieca natura jest jednak bardzo złożona :) 2
moina Opublikowano 21 Lutego Zgłoś Opublikowano 21 Lutego Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ja podobnie ..a z wiekiem to już w ogóle... Ale to niebo ....wzdycham, to już nie wiem czy romantyzm czy co innego Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Pięknie piszesz
Rafael Marius Opublikowano 21 Lutego Zgłoś Opublikowano 21 Lutego Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Tak przynajmniej być powinno, choć w dzisiejszym świecie zdarzają się liczne uproszczenia. Wszystko ma być takie łatwe, proste i przyjemne. Od wielu lat obserwujemy proces upodabniania się płci. Dawne różnice stają się mniejsze, realizujemy zbliżone funkcje w społeczeństwie. 1
Ewelina Opublikowano 21 Lutego Autor Zgłoś Opublikowano 21 Lutego @andreas pięknie to napisałeś Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Pozdrawiam:) @Rafael Marius Zupełnie nie wiem czy zarówno uproszenia jak i rosnące podobieństwa są mi w smak, zwłaszcza, że nijak się mają do wzrostu poziomu wzajemnego zrozumienia i szacunku. 2
Rafael Marius Opublikowano 21 Lutego Zgłoś Opublikowano 21 Lutego (edytowane) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Z wiekiem z reguły wszystkim spada, ale ja raczej wymknąłem się nieco tej zasadzie. U mnie minimalnie, ale jednak wzrosło pod wpływem pisania i czytania tutejszych wierszy. Dziękuję za uznania. Niestety tu muszę się zgodzić szczególnie w temacie szacunku jest gorzej. Co do zrozumienia to chyba constans, czyli bardzo niskie. Moi koledzy wciąż narzekają na to, że kobiet nie rozumieją. Odkąd pamiętam pomagałem w tłumaczeniu z damskiego na męski. U mnie jest inaczej bo byłem wychowywany przez kobiety i wśród kobiet i jakieś 90% życia upłynęło mi wśród pań. Towarzysko i zawodowo też niezmiennie do dziś w sfeminizowanych środowiskach. Jestem przyzwyczajony do sytuacji, że ja sam a wokół kilkanaście dam. Edytowane 21 Lutego przez Rafael Marius (wyświetl historię edycji) 1
Bożena De-Tre Opublikowano 21 Lutego Zgłoś Opublikowano 21 Lutego @Ewelina To Twoje niebo....wszystko tam zdarzyć się może...może J.Brodski jeszcze się uliczkami przechadza.Pozdrów go i opowiedz jakie czasy mamy...... 1
Wiesław J.K. Opublikowano 22 Lutego Zgłoś Opublikowano 22 Lutego Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. @EwelinaNiebo zapewne wszędzie wygląda podobnie, a w obecnych czasach pogoda się zmienia. Pozdrawiam! Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 2
Ewelina Opublikowano 22 Lutego Autor Zgłoś Opublikowano 22 Lutego @Rafael Marius to miałeś w sumie szczęście:) świat kobiet, tak niezrozumiały dla mężczyzn, dla Ciebie jest i naturalny i zrozumiały. Pewnie to Ci w życiu pomagało a nie przeszkadzało. @Wiesław J.K. Faktycznie zmiana klimatu i anomalie pogodowe dotykają chyba już każdy zakątek ziemi. Cóż niebo...tak niby wszędzie takie samo, a jednak inaczej na nie można spoglądać, będąc w różnych miejscach świata. Pozdrawiam serdecznie Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. @Bożena De-Tre moje niebo i nie moje. Ciężko zawłaszczyć sobie coś, co ma każdy...A jednak pokusa jakaś jest. @Hiala dziękuję bardzo. Pozdrawiam 2
Jacek_Suchowicz Opublikowano 22 Lutego Zgłoś Opublikowano 22 Lutego treści zazwyczaj są bardzo ciężkie może z wyjątkiem tej żołądkowej lecz pobiegnijmy do czułych westchnień jeśli znam życie będą przy tobie :)) 1
Ewelina Opublikowano 22 Lutego Autor Zgłoś Opublikowano 22 Lutego @Jacek_Suchowicz a pewnie znasz życie:)) 1
Rekomendowane odpowiedzi