Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Zgłoś

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• ma chronić  być naszym szkiełkiem i oknem  otwartym na łakome   dałeś się ponieść   im bliżej wszechświata tym cieplej — między nami światło porusza się z dziką prędkością   otwarte na łakome   dałam się ponieść słońce skraca odległość  między nami szkiełko i okno   zamknięte przed wiatrem ma chronić        
    • budzik w pół przekleństwa w kieszeni płaszcza list a na drugie pół radio:        ktoś domalował L w oznaczeniu składu na HEL        odwołali, jak kiedyś        poszliśmy pieszo licząc pęknięcia przeskakując na szczęście        kawiarka przypomina o powinnościach mleko dziś rozmowne – opowiada dowcipy z lat dziewięćdziesiątych pod stołem kot rozdaje karty do gry której nikt nie zna        zsiadło będzie czarna        za ścianą odkurzacz - stacja zagłuszająca chcą mnie zmylić oszczędzić mnie chcą        na ekranie komputera coś miga: <proszę_wskazać_wszystkie_wyjścia_awaryjne>        co za bzdura        czy ten dzień już się wydarzył? czy przesunął pomiędzy szufladami czasu spisany upadł na dywan przy wersalce?        przemknął do kieszeni płaszcza        odczytaj to teraz ze zrozumieniem jakieś kleksy po krawędziach  
    • Świetny! Kapitalna gra słów, pyszna zabawa słowem. Czytając, uśmiecham się, czuję lekkość. Zgadzam się co do komentarza  @Domysły Monika lepiej bym tego nie ujęła. Pozdrawiam Nat. 
    • Forma fizycznej przemocy, tak to widzę. Krótko i zwięźle. Na temat. Pozdrawiam. 
    • @Łukasz Jasiński wiersz bardzo dobry. Tyle że ten Autor..., ale to już nie wina wiersza ;)
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...