Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Manek Opublikowano 30 Stycznia 2025 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2025 Aż do dna Poznać raz i aż do dna zrozumieć, Kołtun nieprzebrany – zwierzchnia nić. Kroczyć, jeśli biegać się nie umie. Czy kulawy wilk przestaje gryźć? Przejść za linię brzegów, nie żałować, Gdzieś następne lądy muszą być. Dotrzeć, nie sięgając za daleko Jaki obraz, gdy ustąpi dym? Wznieść się, wygrać a wytrzymać, Zmienić a po ziemi stąpać wciąż. Jakiż ciężar dźwiga, kto odpłynie? W jakich bagnach jemu trzeba grząźć? Marek Thomanek 09.08.2024 8
Nata_Kruk Opublikowano 30 Stycznia 2025 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2025 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ... jemu.. i nam... któż to wie, co nam szykują... wŁaTCy świata. ale także niejednokrotnie.. nam samym... jeden drugiemu 'gotowi' bagienka. Manek... ślę.. :) 1
moina Opublikowano 30 Stycznia 2025 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2025 (edytowane) @Manek mocno ... aż dech zaparło Żeby tak można było walnąć po rozchodniaczku ...do dna Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Edytowane 30 Stycznia 2025 przez Domysły Monika (wyświetl historię edycji) 1
Manek Opublikowano 30 Stycznia 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2025 @Nata_Kruk Najgorsze bagna tworzymy sobie sami. Zwłaszcza gdy odpływamy za daleko, ale także kiedy wcale nie płyniemy. Pozdrawiam @Domysły Monika Ach Moniko, jaki tam rozchodniaczek? Dopiero co się poznaliśmy. Balanga jeszcze trwa. Proszę mi tu nie pękać ;-)) @Nata_Kruk @Domysły Monika Do napisania tego wiersza zainspirowała mnie piosenka pewnej niemieckiej kapeli. A przede wszystkim pierwsze jej słowa. Brzmią mniej więcej tak: "pojąć raz a zostanie to do końca..." Posłuchajcie sobie. Może się spodoba Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 1
moina Opublikowano 30 Stycznia 2025 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2025 @Manek Rozchodniaczek to tylko dla życiowych problemów i zdecydowanie do dna Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Po niemiecku nas poczęstowałeś Nie wiem jak @Nata_Kruk ale ja muszę tłumacza odpalić
Manek Opublikowano 30 Stycznia 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2025 @Domysły Monika Nie chodziło mi o cały tekst piosenki. Ale niech będzie. Oto tłumaczenie. Nie całkiem dokładne i zrobione z pomocą sztucznej inteligencji: Hildegard Maria Rauchfuß Przy oknie Raz wiedzieć, to pozostaje na zawsze Nie jest to szał, który już noc oskarża Nie jest to topnienie kolorów ani blask świec Od szarości poranka dawno przepędzone Raz poczuć głęboko w krwi To jest moje i tylko przez ciebie Nie więcej czoło chłodzić przy oknie Gdy ciężka mgła przeszła obok Raz naprawdę poczuć i nigdy więcej Musieć dać wszystko, co się ma Czy ptak narzeka? Ach, także moje pióra Moczy deszcz, lecę przez świat Raz poczuć głęboko w krwi To jest moje i tylko przez ciebie Czy ptak narzeka? Ach, także moje pióra Moczy deszcz, lecę przez świat. 1
moina Opublikowano 30 Stycznia 2025 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2025 @Manek już ogarnęłam (szybka jestem Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ) ale doceniam twój wysiłek ..miłe to bardzo .
Manek Opublikowano 30 Stycznia 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2025 @Domysły Monika Zrobiłem to po części także dla siebie. Bardzo lubię ten utwór. Jest w nim tyle emocji.
beta_b Opublikowano 31 Stycznia 2025 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2025 Dotrzeć do siebie, głębi, prawdy, podświadomoścj. Emocje z trzewi. Super. bb 1
Manek Opublikowano 31 Stycznia 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2025 @beta_b Bingo Beatko. Dokładnie tak to sobie wyobraziłem. Cieszę się, że przekaz się udał. @Laura Alszer @Rafael Marius @Waldemar_Talar_Talar Za odwiedziny i serducha buzia radosna od ucha do ucha. 1
andreas Opublikowano 31 Stycznia 2025 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2025 Czasami warto pozazdrościć prostym, zwykłym ludziom, którzy przebrną przez życie bez żadnej refleksji. A u Ciebie w trzech zwrotkach tyle problemów... Pozdrawiam. 1
Manek Opublikowano 31 Stycznia 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2025 @andreas Nie odczuwam tego jako problemu. Raczej jest to kwestia warta zbadania. Tak jak na przykład przestrzeganie praw nie jest problemem a raczej wyzwaniem. 1
Rekomendowane odpowiedzi