Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Ratunku !!

Rekomendowane odpowiedzi

Pani Ministro
ratuj!!
Gości 
fanem kultury ;))

Pani Ministro
ratuj!!
Facetów forsą

Pani Ministro 
ratuj!!
Mężczyzn
freaków 
kultury

Pani Ministro
ratuj!!
Mężczyzn...

Warszawa – Stegny, 30.01.2025r. 

Edytowane przez Leszczym (wyświetl historię edycji)

@Leszczym

Brzmi nijako, ani rodzaj żeński i ani rodzaj męski, zresztą: do Barbary Nowackiej należy mówić - pani przedszkolanko, ona jest tak strasznie głupia... Nie wiem, co strzeliło do łba premierowi Donaldowi Tuskowi, który z zawodu jest nauczycielem historii - on wcale nie jest głupi, aby ją powołać na ministra Ministerstwa Edukacji Narodowej.

Łukasz Jasiński 

Edytowane przez Łukasz Jasiński (wyświetl historię edycji)

@Łukasz Jasiński Zdaje się ministr jest trochę więcej :) Nie piszę tutaj do konkretnej. Taki znak czasów. I znak też tego, że chcielibyśmy przecież żeby ministra nas ratowała. Przede wszystkim nas ratowała. Tutaj jest taki niuans. Bo ministra ministrą, a radzić sobie samemu dużo trzeba... 

@Leszczym

Ona? Ona po zmianie władzy, a za dwa i pół roku rządy przejmą socjaliści z PiS i narodowcy z Konfederacji - stanie przed Trybunałem Stanu za wypowiedź - "polscy naziści" w kontekście obchodów wyzwolenia niemieckiego obozu koncentracyjnego Auschwitz-Birkenau, zresztą: nowa władza wprowadzi do Kodeksu Karnego artykuł, iż antypolonizm będzie ścigany i karany z urzędu - piąta kolumna bezczelnie przekroczyła granicę... Gdyby w Polsce był Stan Wojenny - dostałaby kulę w łeb - zgodnie z prawem.

Łukasz Jasiński 

@Leszczym

A to już nie mój problem, po prostu: nie interesuje pana to - co się na świecie dzieje, siedzi pan w więzieniu? W szpitalu psychiatrycznym? A może w jakimś zakonie? Jak widzę: ma pan ograniczony dostęp do świata... Zresztą, co mi tam - nie jestem pana nauczycielem i informatorem... Dobranoc!

Łukasz Jasiński 

@Łukasz Jasiński Proszę Pana, siedzę w kilku miejscach, dużo siedzę, to jedno, ale staram się też nie siedzieć non stop w wielkim zgiełku informacji, coś tam się orientuję, ale nawet nie chcę wiedzieć wszystkiego, bo wtedy ano właśnie możliwe że trafiłbym z pewnością do dwóch powyższych...

@Łukasz Jasiński Dobranoc!!