Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Matka Wiedzy

Rekomendowane odpowiedzi

To pani, pani Moniko, zdanie, a rzeczywistość jest taka: politycy ode mnie pragną głosu - nic w zamian nie dając, wolny rynek pragnie ode mnie pieniędzy - nic w zamian nie dając, kobiety pragną ode mnie miłości, poświęcenia, stabilizacji, bezpieczeństwa i wygodnego życia - nic w zamian nie dając i kościół - czarna mafia - pragnie ode mnie wiary, kasy i wolności - nic w zamian nie dając, jeśli chodzi o filozofię: to - z greckiego - mądra wiedza, nie każdy może być filozofem, zresztą: jest ona znienawidzona przez wszystkie sekty monoteistyczne z wiadomych przyczyn - jest uznawana przez nich za twór diabelski, otóż to: niewolnik będzie wmawiał wolnemu człowiekowi, iż jest niewolnikiem i w ten sposób monoteistyczny diabeł - robi to samo, ręce opadają...

Łukasz Jasiński 

@Domysły Monika

Prezydent Stanów Zjednoczonych Ameryki Północnej zablokował zagraniczną pomoc i za pieniążkami już płaczą: Stowarzyszenie Imienia Stanisława Brzozowskiego - wydawca Krytyki Politycznej, Helsińska Fundacja Praw Człowieka, Fundacja Aktywna Demokracja, Fundacja To Proste, Kampania Przeciw Homofobii, Human Rights Watch, Amnesty International i wiele i wiele i wiele innych ośrodków antypolskich - iście piąta kolumna.

Źródło: Myśl Polska (sprawdziłem: jest to jedyne czasopismo w Polsce całkowicie niezależne, wolne i obiektywne - nie ma tam nawet reklam).

Łukasz Jasiński 

Edytowane przez Łukasz Jasiński (wyświetl historię edycji)

@Domysły Monika

I mówiąc dalej, pani Moniko, ośrodki antypolskie - iście piąta kolumna nadal jest finansowana z obcych krajów: Wielkiej Brytanii, Niemiec, Izraela i Watykanu, także: ze środków publicznych - przez głupich podatników - wyborców, nomen omen: jakoś Rosja i Białoruś nie finansują ośrodków antypolskich - iście piątą kolumnę, oczywiście: ten portal ma reklamy, na przykład - Bank Millennium - akurat ja jestem Wolnym Podmiotem Rynkowym wyżej wymienionego banku - spłacając kredyt, pośrednio: finansuję ten portal, dygresja: trzydzieści cztery - tyle dokładnie wynosi liczba - moje teksty: mają dużą liczbę czytań i komentarzy, można zauważyć liczbowe kwadraciki - strony, tak, pani Moniko, normalni ludzie planują i realizują plany, otóż to: będą kolejne rocznice - Powstanie w Getcie Warszawskim, Konstytucja Trzeciego Maja, Powstanie Warszawskie, Święto Niepodległości i święta bożegonarodzenia, większość tutejszych użytkowników będzie pisała okolicznościowe wierszyki - to nic innego jak praktyka błędnego koła - śmiertelna rutyna, natomiast: ja - będę wrzucał na pierwsze miejsce Narodową Poezję Uniwersalną, oto kolejność:

- kwiecień: Powstanie w Getcie Warszawskim - "Noa",

- maj: Konstytucja Trzeciego Maja - "Konstytucja",

- sierpień: Powstanie Warszawskie - "Miniaturka" i "Parasol"

- listopad: Święto Niepodległości - napisałem kilka wierszy,

- grudzień: Szczodre Gody 

i w ten sposób będę zdobywał jeszcze więcej czytań i komentarzy, koniec dygresji: proste i logiczne, pani Moniko?

Łukasz Jasiński 

@Domysły Monika

Mówiłem już pani, pani Moniko, mam średnie zawodowe wykształcenie ze świadectwem dojrzałości - maturą (z języka polskiego miałem trójki, natomiast: z historii - dwójki), zawód: komputerowy składacz tekstu - poligraf (piszę bardzo szybko, więc: internet często uznaje to za spamowanie) i niech pani sama oceni: na podstawie mojej twórczości - kto ma rację: komisja egzaminacyjna - czerwony beton, a może ja? Mój były pracodawca: Tadeusz Krawczak - rzekł: jestem żołnierzem bez karabinu, słowem: nie biorę udziału w wyścigach szczurów, intrygach i nie wchodzę odpowiednim ludziom głęboko w piękną pupę...

Łukasz Jasiński 

@Domysły Monika

Po prostu jestem taki jaki jestem: niczego nie biorę - jakiejkolwiek trucizny, palę tylko papierosy (nikotyna działa kojąco na moje wrażliwe nerwy intelektualne), czasami lubię wypić polską wódkę: Soplicę - Pigwową i Żubrówkę, potem: śpiewam i tańczę i słucham (odbieram drgania za pośrednictwem smartfonu) - wojskowe piosenki...

Łukasz Jasiński 

@Domysły Monika

Nie, to nie dla mnie: marginesowa popkultura - nie jestem dzieckiem ulicy, zresztą: umiem BAS (Bardzo Agresywny System) - jestem zdolny pokonać trzech napastników, wie o tym Policja, Wojsko i Służby Specjalne, a teraz: koniec rozmowy i miłego popołudnia.

Łukasz Jasiński