Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Pozostaje

Rekomendowane odpowiedzi

Przyrzekał solennie 
nie raz, nie dwa, ale codziennie.
Zwykłe takie przyrzekanie
na obiad i na śniadanie.
Raz to przesolił, a raz przesłodził.

Pozostaje pytanie: Czy tym komu zaszkodził? 

Edytowane przez Wiesław J.K. (wyświetl historię edycji)

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Ja w astrologie jako taką nie wierzę. W moim przypadku to się nie sprawdza.

Jednak gdy potraktuje się ją jako typologie osobowości to już ma znacznie większy sens.

Ja też najbardziej pasuje do charakterystyki znaku wagi, choć mój urodzeniowy znak jest dużo bardziej ekstrawertyczny.

Wagi to ambiwertycy, czyli coś pomiędzy ekstrawertyzmem, a introwertyzmem zgodnie z zasadą równowagi.

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

@Rafael Marius

Nic się nie dzieje bez przyczyny. Wszechświat, układ słoneczny, nasza planeta, gwiazdy i krocie innych planet. Wszystko to jest fascynujące i ciekawe, a więc i astrologia ma w tym wszystkim swoje miejsce czy w to wierzymy, czy też nie.
Pozdrawiam serdecznie.

@Wiesław J.K. no cóż, taki się nie nauczy. Mam w pracy szefa, który odchodzi, ma kasę, a zawsze kupuje nam najgorsze, sztuczne, przeokropnie słodkie, najtańsze ciasto. To mu powiedziałam, że to sam cukier i nie jadamy takich rzeczy, trzymamy talię, od razu to wywaliłam do śmieci. Nie lubię ludzi z takimi zapędami, nie troszczących się o innych, tylko myślącym o tym, żeby tanim kosztem coś zrobić. Kiedyś przyjechała Chinka i kazał kupić najgorszą kanapkę z carrrefura, ta Chinka to zobaczyła, zbladła, ja też ze wstydu i dlatego, go zwalniają, bo chyba mieli go dosyć,