Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

W mamusię i suma? (mw)

Co ma mamusia? I suma ma moc?

Myła i białym?

Ot, kumo, katolikom .mok i lot, a komu kto?

Innowiercom mokre i wonni.

My czerwoni? Wino wre z czym?

A to sąsiadom; moda i są. O, ta.

Pijakom smok; aj, IP...

.A da znajomym... o - Jan zada.

O, co palaczom; OMO z cala po co?

A obcy hyc - boa.

Mina; zły by boso był za nim.

Puka; buty, tuba - kup.

I Norma tam roni.

Edytowane przez _M_arianna_ (wyświetl historię edycji)
  • _M_arianna_ zmienił(a) tytuł na Każdy sobie, i bosy dżak.
  • 1 miesiąc temu...

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• @Nata_Kruk ostatni wers to oddech, a raczej - tutaj - pokłady tego „zabierającego życie” dwutlenku węgla osiadającego na ścianach grubą warstwą, w przestrzeni wiecznego zamknięcia, samotności z wyboru, bez perspektyw na „świeże powietrze”. Użyłem tego bardzo organicznego porównania, bo dokładnie tak to „zobaczyłem”. Dziękuję za komentarz i reakcję :)   @Bożena De-Tre dziękuję za pochylenie się :) Utwór rzeczywiście ciężki znaczeniowo.
    • @ViennaP   Mimo, iż mam inne poglądy od Roberta Bąkiewicza i Barbary Nowackiej, jednak: potrafię docenić tego pierwszego za zmysł organizacyjny, a tą drugą: za zwiększenie lekcyjnych godzin wychowania fizycznego, wprowadzenie klas mundurowych i lekcji obrony cywilnej, także: za ograniczenie lekcyjnej religii - co ona tak naprawdę daje? Tworzy pokornych niewolników z dualizmem psychofizycznym, chorobami psychosomatycznymi i łuszczycą intelektualną - mentalną psychopatią, słowem: z Ciała i Umysłu i Duszy - CUD-u - robi po prostu nieuleczalne kalectwo, tak, proszę pani, jeśli pani zauważy działania destrukcyjne - to po prostu sekta - pasożyci...   Łukasz Jasiński 
    • @m1234 Zatrzymał...zasmucił Twój wiersz....szkoda że nie ma już Świętych na ścianach.Niosły przynajmniej Nadzieję...pomyślałam przez chwilę. @Bożena De-Tre Ps ''wiersz przypominajka''.
    • @Nikodem Pośród powitań i pośród rozstań na Scenie Życia nikt nie jest sama............kocham drzewa ''pną się do góry chociaż korzenie splątane''.....poprzestawiaj ''uporządkuj'' swój podmiot liryczny bo już go polubiłam.Znależć odwagę wykrzyczeć Światu, tak jak w Twoich poetyckim żalu to bardzo dużo........zatem piszemy....................
    • @ViennaP   Dzień dobry, pani Agnieszko, to wiem, chodzi mi o teraźniejszą współczesność, jak to mówimy - tu i teraz i tu! Celibat oznacza zakaz zakładania rodziny przez kler, tym samym: niemożliwość przekazywania spadków najbliższym, a brak uregulowanej prawnie aborcji oznacza płodzenie bachorów dla czarnej mafii - kościoła i brak nowoczesnej nauki - non stop edukowanie ciemnoty, dlatego też: bardzo trudno jest polemizować z jakąkolwiek sektą monoteistyczną - judaizmem, chrześcijaństwem i islamem - unikam z nimi rozmów, otóż to: umysły dogmatyczne są niżej w hierarchii od umysłów wolnomyślicielskich, filozoficznych i humanistycznych, dalej: umysł ludzki można kształtować tylko i wyłącznie do młodzieżowego okresu dojrzewania - to jest tabula rasa i koniec... Proste i logiczne, pani Agnieszko?   Łukasz Jasiński 
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...