Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Beczka piwa i faworki,
można rzeknąć też - chruściki.
To kuszące takie 'stworki'
i nie mylić z Riki - tiki.
Nie koniecznie też w piwnicy
tańcowali tam zbójnicy.
Patrzcie, patrzcie i o dziwo
wnet skończyło im się piwo.
Napełnili beczkę sianem
i skończyło się nad ranem.
Spali smacznie śniąc dziwacznie.

Opublikowano

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

@violettaWiersz - odpowiedź, a potem przyszła myśl i z odpowiedzi powstał wiersz. Krótko mówiąc odpowiedziałem @bronmus45 pod jego wierszem "-przedwiośnie..?! i pomyślałem, że wyszła mi całkiem niezła rymowanka, a więc jest tutaj.

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnie komentarze

• Choć Leli wytniemy Ci trochę ciałka Och Leli jesteś idealna do seksu i operacji Poddajesz się zupełnie Leli, obiecali nie zepsuć piersi, cycki są ważne Czuli kochankowie kłamią że będziesz dalej piękna, nawet jeśli, no wiesz... W ich oczach czujesz ten strach Przecież wiesz że on nawet ma zapach On spowija sale szpitalne, gabinety I te sklepy straszne Peruczne sklepy Leli        
    • Gardło, krew są już w związku. Nie poznaję własnych kątów. To jest list od martwej ciszy. Co nicością niszczy zmysły.   Życie, pech… są od początku. Nie wydaję własnych sądów. Bezpieczny — będę w ciszy. Co muzyką jest mej duszy.
    • @andrew Miłość to nie wielkie wyznania a właśnie bycie taką czyjaś ulubioną bluzką. Bardzo dziękuję, przepiękny wiersz!! Pozdrawiam    @Migrena Tak, mówi półgłosem… i chyba tą gorszą połową. Bardzo dziękuję   
    • Za eksperyment nieudany nie przeprosili,      H.M   Na dobry ton się nie silili,      H.M   Tyś w pacjenta zamienił się z człowieka      H.M   Eksperyment za Eksperymentem to było Twe życie,      H.M   Każdego interes to było wyników wyrycie,      H.M   Gdyś ty się stał przełomem,      H.M   Nikt nie podziękował za Dobry Omen,      H.M   I zmarłeś w lekarskim pokoju Choć od dawna byłeś w grobowym nastroju                                                                                                                                                                                                                  ~ku pamięci Henry'ego Gustava Molaison'a  
    • @vioara stelelor Bardzo dziękuję!!   Te pytanie "po co?", dla bohaterów będzie brzmiało coraz bardziej natarczywie, im dłużej będzie trwała cała wyprawa.   Pozdrawiam @Poet Ka Bardzo dziękuję!!!   Cieszę się, że tak odbierasz ten poemat. Ja osobiście kocham antyk miłością szczerą i odwzajemnioną :)   Pozdrawiam 
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...